Sportiva orădeană Larisa Florian (foto), componentă a clubului LPS Bihorul - Liberty Oradea s-a remarcat din nou în cadrul întrecerilor internaţionale. Astfel, participând în perioada 16 - 18 mai la Deva, la Cupa Europeană de Juniori U 21, competiţie ce a punctat pentru calificarea la Campionatul European şi la Campionatul Mondial din acest an, tânăra şi talentata sportivă orădeană a reuşit să câştige toate meciurile disputate şi, astfel, să se situeze pe primul loc în cadrul categoriei 52 kg.

La întrecerile de la Deva au participat în total 259 de sportivi, proveniţi din 17 ţări, iar dintre sportivii orădeni, pregătiţi de antrenorii Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco, s-au mai remarcat: Patricia Petraş, situată de asemenea pe podium, dar pe treapta a III-a, în cadrul categoriei 57 kg, Andreea Florian, ocupanta locului V, la aceeaşi categorie, 57 kg, Vlad Luncan, situat pe locul VII, la 55 kg, şi Luca Kunszabo, ocupant al aceleaşi poziţii, a VII-a, în limitele categoriei 100 kg.

În paralel cu întrecerile Cupei Europene de juniori de la Deva, la Sibiu, au avut loc întrecerile Campionatelor Naţionale Universitare, unde cluburile orădene au avut patru participanţi, dar doar trei au reprezentat Universitatea Oradea. Este vorba despre Georgiana Pantea, Ioana Matei şi Ştefan Mateescu, cel de-al patrulea, Valentin Radu, concurând pentru Universitatea din Sibiu.

Dintre aceştia, cel mai bun rezultat l-au obţinut Georgiana Pantea, în cadrul categoriei 78 kg, şi Valentin Radu, la 90 kg, ambii situaţi pe primul loc. În limitele categoriei 48 kg, Ioana Matei a cucerit argintul şi a devenit vicecampioană naţională universitară, cum de altfel s-a întâmplat şi cu Ştefan Mateescu, în limitele categoriei 60 kg, situat, de asemenea, pe locul II.

Sportivii deplasaţi la Sibiu sunt pregătiţi de antrenorii Aurelian Fleisz şi Emil Morar.