Campionatul Mondial de judo pentru seniori (masculin şi feminin) se va desfăşura la Tokyo, în perioada 9-12 septembrie. Competiţia va fi onorată şi de lotul României, din care fac parte şi judoka orădeni Dan Fâşie (66kg) şi Costel Dănculea (73kg).

Noua ediţie a Campionatului Mondial se va disputa după o nouă formulă, fiecare ţară având dreptul să participe cu câte doi sportivi, la fiecare categorie de greutate, în urma unor turnee de calificare.

Această nouă formă de desfăşurare dezavantajează delegaţia României, care dispune la ora actuală de un număr redus de sportivi de valoare internaţională şi va alinia doar 8 judoka (4 la masculin şi 4 la feminin). În schimb, Rusia, Japonia şi Coreea sunt doar câteva dintre delegaţiile care vor profita de această măsură, şansele la medalii fiind mult mai mari.

Sportivii orădeni vor intra în competiţie la sfârşitul săptămânii: sâmbătă va urca pe tatami Costel Dănculea (categoria 77 kg, la care sunt înscrişi 81 sportivi), pentru ca duminică Dan Fâşie (categoria 66 kg, la care aunt înscrişi 75 sportivi) să încerce calificarea în turul următor.

Din delegaţia României la Tokyo va face parte şi antrenorul orădean Emil Morar, cel care îi va asista de la marginea suprafeţei de luptă pe Dănculea şi Fâşie.