Desfăşurate la Piteşti, în perioada 1-3 mai, întrecerile fazei finale ale Campionatului Naţional de judo juniori IV (U 15), au prilejuit obţinerea a trei medalii de către tinerii judoka de la LPS-CSS Liberty Oradea, sportivi pregătiţi de profesorul Emil Morar.

Performerii delegaţiei orădene în întrecerea individuală au fost David Fodor (foto dreapta), care s-a clasat pe locul al doilea şi a intrat în posesia medaliei de argint în cadrul categoriei 50 kg, şi Alexandru Popa, medaliat cu bronz la categoria 55 kg.

"Dacă în cazul lui David Fodor, rezultatul şi evoluţia acestuia a fost o frumoasă şi plăcută surpriză, în cazul lui Alexandru Popa, rezultatul a fost viciat de o mare eroare de arbitraj, proiectarea sa fiind atribuită adversarului. Drumul său spre titlul naţional, pe care îl merita cu prisosinţă, a fost astfel stopat şi în acest fel el a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de bronz", a declarat antrenorul Emil Morar.

Au pierdut intrările în finală şi meciurile pentru locul III, clasându-se astfel pe locul V, sportivii: Cristian Popa (55 kg), Alex Creţ (60 kg)  şi  David Kasziba (66 kg).

Pe locul VII au terminat Dominik Ludescher  (60 kg) şi David  Varga  (66 kg).

Un rezultat foarte bun au obţinut orădenii în întrecerea pe echipe. La finele competiţiei, echipa Euroregiunii 6 (N - V), cu o componenţă majoritară orădeană, s-a clasat pe un meritoriu loc III.

Au făcut parte din echipă şi şi-au adus aportul la obţinerea medaliei: Robert Boldiş (46 kg),  David  Fodor (50 kg), Alexandru Popa şi Cristian Popa (55 kg), Alex Creţ şi  Dominik Ludescher (60 kg), David Kasziba (66 kg), precum şi Tudor Blahuţa (+73 kg), cel din urmă legitimat la CS Gym Oradea.