În localitatea Banska Bistrica din Slovacia s-a desfăşurat cea de-a 30-a ediţie a puternicului turneu internaţional de judo "SNP" şi cea de-a 4-a ediţie a "Memorialului Zoltan Palkovacs".

La competiţia la care au participat aproape 200 de sportivi din 13 ţări, au luat parte şi sportivii de la CSM Liberty Oradea, precum şi sportive de la CS Crişul Oradea.

Conform antrenorului Emil Morar, "întrecerile s-au dovedit a fi foarte utile sportivilor orădeni, care după o perioadă în care au pus accent primordial pe pregătirea fizică, şi-au reluat din luna august şi programul de pregătire tehnico-tactică, astfel că această competiţie a constituit şi un reuşit mijloc de pregătire şi verificare".

Performerul delegaţiei orădene a fost Costel Dănculea, cel care a câştigat locul I la categoria 73 kg, după o evoluţie foarte sigură, dominându-şi clar toţi adversarii. Dănculea a învins la ippon, sub 1 minut, sportivii din preliminarii, care au fost din  Slovacia, Serbia, Cehia şi Polonia, iar în finală, pe francezul Cavallera.

O evoluţie bună a avut şi Valentin Radu, la primul concurs în limitele categoriei 100 kg, el învingând la ippon în primele tururi, adversari din Serbia şi Polonia, dar a pierdut apoi la limită semifinala în faţa francezului Terhec, dar li lupta pentru medalia de bronz în faţa austriacului Kronberger, clasându-se în final pe locul V.

De asemenea, "evoluţii foarte bune şi curajoase au avut si sportivele de la Crişul, care deşi sunt încă junioare, au obţinut o medalie de argint, după ce au pierdut finala categoriei 52 kg prin Denisa Benţe, şi o medalie de bronz la categoria 57 kg, prin Paula Kanalas.

La turneul din Banska Bistrica au participat sportivi din Slovacia, Cehia, Austria, Ungaria, Franţa, Italia, Rusia, Polonia, Belgia, Serbia, Croaţia, Olanda şi România.

Sportivii orădeni sunt pregătiţi de antrenorii Emil  Morar şi Olimpia Ianc.