Sportivul orădean Vlad Luncan (foto al doilea din dreapta) a avut o evoluție bună la întrecerile Cupei Europene de cadeți U18 la judo, care s-a desfășurat în perioada 14-15 februarie în Croația la Zagreb.

Judoka orădean, legitimat la CSS LPS Bihorul - Liberty și antrenat de Aurelian Fleisz și Alexandru Goncearenco, a concurat în cadrul categoriei de greutate 50 kg, unde a reușit să se claseze pe podium, după ce a ocupat locul III și a intrat în posesia medaliei de bronz.
La aceasta competiție au participat 552 sportivi proveniți din 27 de țări.

Competiția punctează însă și pentru calificările la Festivalul Olimpic al Tineretului European, Campionatul Mondial și European, care sunt și competițiile de obiectiv ale lui Vlad Luncan, „unde noi avem speranța de a obține cel puțin o medalie", după cum declară antrenorul Aurelian Fleisz.

După întreceri, Vlad Luncan a mai rămas două zile în Croația, pentru că în perioada 16-17 februarie a efectuat un stagiu de pregătire tot la Zagreb.

Conform celor doi antrenori ai săi, Aurelian Fleisz și Alexandru Goncearenco, următoarea competiție la care va participa Vlad Luncan va fi în data de 28 februarie, la Miskolc (Ungaria).