Mai multe echipe de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului FC Bihor au participat în perioada 18-23 august la Zalău, la un puternic turneu dotat cu Cupa Viitorul, care a reunit formaţii cu jucători născuţi între anii 2000 - 2006.

Dintre formaţiile clubului FC Bihor, cel mai bun rezultat l-a obţinut echipa grupei 2004, antrenată de Marius Suciu, care s-a clasat pe primul loc, câştigând turneul de la această categorie de vârstă, care a reunit 11 echipe.

În grupe, FC Bihor 2004 s-a impus în patru meciuri, cu scorurile de 2-1, în disputa cu echipa Academiei Gh. Hagi, 7-0, cu Sportul Şimleu, 6-1, în meciul cu Atletic Zalău, şi cu 3-2 în disputa cu CFR Cluj, dar a şi cedat, cu 2-4 în confruntarea cu Luceafărul Cluj.

În semifinale, elevii antrenorului Marius Suciu au întâlnit echipa Primavera Satu Mare, pe care au învins-o cu scorul de 3-1, iar în finala mare, orădenii s-au revanşat în faţa celor de la Luceafărul Cluj, pe care i-au întrecut clar, cu scorul de 3-0.

"La acest turneu am întâlnit echipe foarte valoroase, cu o bună organizare a jocului, unde am avut o prestaţie, consider eu, foarte bună. Am dat dovadă de ambiţie, curaj, sacrificiu şi determinare, reuşind să revenim de la scorul de 1-0 pentru Academia Hagi, câştigând cu scorul de 2-1 şi să ne creăm 3-4 ocazii de a înscrie, iar în meciul cu vicecampioana naţională, CFR Cluj, am câştigat cu scorul de 3-2, după ce am fost conduşi la pauză cu 2-0. Felicit întreaga echipă, în primul rând pentru jocul practicat la acest turneu, dar şi pentru performanţa reuşită", a declarat antrenorul Marius Suciu.

Înafară de portarul Dominic Bot, care a fost desemnat cel mai bun portar al turneului, la acest turneu, s-au remarcat şi jucătorii: Andreas Ţtiube, Kovacs Mark, Antonio Hadade, Aris Morar şi Horea Lazăr. Din echipa câştigătoare au mai făcut parte şi: Geremi Demeter, Andrei Zodi, David Pop, Bogdan Sala, Mădălin Bursaşiu, Patrik Gante, George Mada şi Lucian Mănoiu.

Antrenorul Marius Suciu a participat la acest turneu şi cu echipa de 2000, unde a ocupat locul V din 10 formaţii participante.

O altă comportare bună a avut-o însă echipa cu jucători născuţi în anul 2005 de la FC Bihor, jucătorii pregătiţi de Lucian Ciocan ocupând locul al II-lea, după ce au început cu stângul, cedând cu 3-7 jocul din compania formaţiei Luceafărul Cluj. Au urmat apoi însă cinci victorii consecutive, 6-1 cu Atletic Zalău, 13-0 cu Viitorul Zalău II, 5-2 cu Viitorul Zalău I, 7-2 cu echipa din Câmpulung Moldovenesc şi 9-2 în faţa formaţiei din Ţimleul Silvaniei.  Principalul marcator al echipei orădene la acest turneu a fost Răzvan Sotiuţ, autor a 11 goluri.

Tot un loc pe podium a ocupat şi echipa de 2002 a clubului FC Bihor, antrenată de Lucian Ulici, care s-a situat pe poziţia a III-a. De precizat însă că tehnicianul orădean a împărţit grupa în două, aliniind două formaţii, FC Bihor 2002 A şi FC Bihor 2002 B. Făcând parte din grupa B, FC Bihor B s-a impus cu 5-1 în faţa celor de la Atletic Giurgiu, cu 1-0 în disputa cu CSM Rm. Vâlcea, cu 2-0 în confruntarea cu Viitorul Focşani şi cu 4-0 în duelul cu Sportul Ţimleu, pierzând doar în meciul cu FC Mara Baia Mare, cu scorul de 0-1.

În semifinale, FC Bihor B a cedat cu 0-3 după prelungiri, jocul cu Viitorul Zalău, după timpul regulamentar scorul fiind 0-0. Apoi, în finala mică, jucătorii antrenorului Ulici au întâlnit din nou echipa FC Mara Baia Mare, pe care au învins-o la penalti-uri de această dată, după ce portarul Eduard Beke a parat primele patru lovituri de departajare. La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 0-0.

Cealaltă formaţie de 2002 a clubului orădean, FC Bihor A s-a situat pe locul VI.

În fine, echipa de 2003 a clubului FC Bihor, antrenată de Sorin Pop a participat tot la categoria de 2002, fiind singura formaţie înscrisă în competiţie cu jucători născuţi în anii 2003 şi 2004, dar care a reuşit totuşi şi o victorie, scor 6-5 cu Viitorul Focşani, şi un rezultat de egalitate, 0-0 în disputa cu Primavera Satu Mare.