Formaţia orădeană de fotbal juniori E a clubului FC Bihor a fost învinsă în finala Campionatului Naţional, desfăşurată miercuri, la Buftea, de echipa bucureşteană Sportul Studenţesc, cu scorul de 5-1, după ce la pauză rezultatul era egal, 0-0.

Elevii antrenorului Lucian Ulici au intrat astfel în posesia medaliilor de argint şi sunt vicecampioni naţionali.

Meciul a fost foarte disputat în prima repriză, în care tinerii jucători orădeni au evoluat foarte bine, cum de altfel au jucat şi adversarii, de aici rezultând o partidă frumoasă, cu multe ocazii.

După pauză, timp de 10 minute, s-a continuat de aceeaşi manieră. Au apărut însă şi golurile. Primii care au marcat au fost bucureştenii, numai că nu au trecut decât 2 minute şi Ricardo Bartha a adus egalarea, înscriind pentru FC Bihor.

Cei de la Sportul Studenţesc au revenit apoi şi au izbutit să înscrie peste alte 3 minute, după o fază controversată, în care oaspeţii au cerut fault.

După o greşeală în defensiva orădeană, a venit şi golul al treilea, iar de aici totul s-a rupt, echipa bihoreană nemaiavând reacţie. A mai primit, până la final, alte două goluri.

"Rămâne faptul că suntem vicecampioni, o performanţă extraordinară. Sper ca la anul să ajungem din nou în finală şi să încercăm să ne luăm revanşa", a declarat, la final, antrenorul Lucian Ulici.

"A fost un meci frumos, cu ocazii pentru ambele echipe. Din păcate, a fost un meci pe care l-am pierdut, dar rămâne o performanţă extraordinară, reuşită de un grup de jucători valoroşi, de mare perspectivă", a precizat, după partidă, preşedintele clubului, Şerban Morcan.

Lotul de jucători prezenţi la această finală din partea FC Bihor a fost format din: Eduard Beke şi Andrei Morar - portari, Patrik Andras, Loren Ioviţă, Patrick Blăgea, Daniel Săutiuţ, Horia Beiuşanu, Vlad Costea, Mircea Pop, David Burca, Ricardo Bartha, Denis Tiponuţ, Daniel Borma şi Flavius Bălan - jucători de câmp. Antrenor: Lucian Ulici.

Echipa de juniori E (născuţi în anul 2002) din actualul sezon a constituit o surpriză plăcută în fazele superioare ale Campionatului Naţional, după ce a câştigat atât turneul zonal, cât şi cel semifinal, în compania unor formaţii reprezentând centre de tradiţie în fotbalul românesc. Astfel, pentru performanţa de a deveni vicecampioni naţionali, jucătorii şi antrenorul vor fi premiaţi într-o festivitate ce se va desfăşura joi seară, de la ora 19, la Sala Mare de Şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor.