Facultatea orădeană de Drept organizează o conferinţă internaţională, în zilele de 19 şi 20 noiembrie, intitulată "30 ani de la adoptarea Constituţiei României. Relaţia între dreptul intern şi dreptul european". Evenimentul ştiinţific se va desfăşura online.

"Tema generală a fost stabilită pornind de la aniversarea celor 30 ani de la adoptarea Constituţiei României şi completată cu o problemă de actualitate, relaţia între dreptul intern şi dreptul european", a explicat conf. univ. dr. Cristian Miheş, decanul facultăţii de Drept, citat într-un comunicat al Universităţii.

Cu acest prilej, specialistul în ştiinţe juridice Ovidiu Predescu va deveni Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea. El este directorul şi fondatorul publicaţiilor "Dreptul", cercetător ştiinţific de onoare la Institutul de Cercetări Juridice "Academician Andrei Rădulescu", al Academiei Române, secretar-general al Academiei de Ştiinţe Juridice din România şi cadru didactic la Facultatea de Drept a Universităţii Ecologice din Bucureşti. În trecut, Predescu a fost procuror şi avocat şi a ocupat mai multe funcţii în administraţia publică centrală.

Ceremonia este programată vineri, de la ora 9.30, în sala Consiliului de Administraţie al Universităţii şi va fi la rându-i transmisă pe internet.

Comunicările ştiinţifice vor fi prezentate pe secţiuni, în funcţie de temele abordate, şi se vor derula în limba română şi limba engleză. Printre participanţi se vor număra şi studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

"Totodată, provocăm profesiile juridice, prin reprezentanţi lor de marcă, la un dialog programat să aibă loc în cadrul workshopului: «Profesiile juridice la 30 ani de la adoptarea Constituţiei României». Conferinţa reprezintă un moment de continuitate firească a evenimentelor din viaţa comunităţii noastre academice, în pofida condiţiilor medico-sanitare nefavorabile din prezent", a mai spus Miheş.