Luni

S-au tras la sorţi preşedinţii secţiilor de votare. Şeful Biroului Electoral Judeţean mi-a explicat: "Dacă poporul votează la întâmplare, de ce să nu-i alegem la fel pe preşedinţii de secţii?". "Măsuri antifraudă nu prevedeţi?". "Ba da, vom trage la sorţi şi şoferii de pe autocarele cu turişti electorali, ca să nu ştie exact unde să-şi ducă traseiştii".

Marţi

Vio revoltat. "Suntem obligaţi să scoatem 8 zile libere până la Revelion". "Care-i baiu'? Mai stai şi tu acasă, te mai odihneşti după un an greu". "Păi, acasă e nasol, că mă pune muierea să fac curat. Mai bine la muncă, că acolo nu fac nimic".

Miercuri

Fratele a declanşat războiul cu Vicele. "L-am scos din licitaţii, că nu mă mai înţelegeam cu el". "Făcea mânării?". "Din contră. M-am trezit că firma mea, Betonchix, nu mai câştigă nimic. Şi implicit nici eu". "Dar religia-ţi permite să furi?". "Numai dacă-s beat". "Şi bei des?". "Numai când merg la femei".

Joi

16 jurnal_Bolojan.jpgBolovan face ordine în salubritate. "Am fost la nemţi şi am văzut cum colectează gozul". "Sunt organizaţi bine?". "Perfect. Dar încercăm şi noi". "Cum anume?". "Fac nişte cuşti în care ţinem pubelele, să nu le mai răscolească indienii". "Şi va fi curat?". "Păi, pubele avem, cine să le golească avem, ţarcuri avem, pungi pentru separarea gunoiului avem, numai nişte nemţi ne mai trebuie".

Vineri

Au început verificările la blocurile ANL. Jumătate din beneficiari au subînchiriat locuinţele. Un patron mi-a explicat: "Am locuinţă în bloc, dar nu-mi permit să stau cu toţi amărâţii". "Da' atunci de ce n-ai predat apartamentul?". "Păi, la cum merg afacerile, e singura mea sursă de venit".

Sâmbătă

Echipa de fotbal a vrut să se întâlnească cu suporterii în Sala Sporturilor. Preşedintele s-a lamentat după eşec: "N-am găsit momentul potrivit să ne vedem cu microbiştii". "N-au venit de teama gripei?". "Nu, ci pentru că mergem prost. La câţi suporteri s-au anunţat, puteam face întâlnirea într-o cabină de telefon".

Duminică

Începe Postul Crăciunului. Pentru care ne-am antrenat încă de la Paşte.