Luni

Nelu sindicalistu' era amărât. «N-au ieşit oamenii la grevă!». «Nici nu mă mir. Dacă nu le daţi tichete de butelii şi bilete de tratament»... «Da' nu mă las, am să mor cu guvernanţii de gât». «Toţi vreţi acelaşi lucru. Să muriţi cu Nuţi Blonda de gât».

Marţi

Ziua Copilului s-a serbat cu mult fast. Fast food. O cântăreaţă adusă din Capitală, aproape îmbrăcată, cânta despre copii, iar părinţii se gândeau cum ar putea să-i facă şi ei câţiva. Un prichindel mai dezgheţat a pus punctul pe i. «Vă rog să ne faceţi poze să aveţi nişte amintiri cu noi, că imediat ce primim paşaport plecăm din ţară».

Miercuri

16 Beniamin Rus_jurnal.jpgRăzboiul Fratelui cu Seleniu continuă. Şantieristul s-a plâns: «E foame mare! Abia-i ajunge Fratelui ciolanul pentru firma lui de casă». «Păi, ai pierdut licitaţiile, iar apoi şi contestaţiile. Nu te văd bine». «Noroc că am o presă bună». «Cum bună, că te înjură toate ziarele?». «Nu, mă. Am o presă bună, de 50 de tone. Pot pune cu ea presiune pe Frate».

Joi

Tanti Zoe pensionara trăieşte. Deşi la pensia ei e mult spus că-i vorba de trai. «Am înţeles că nu se vor mai deconta decât trei consultaţii pe an», am răsucit eu cuţitul în rană. «Normal. Nici nu e nevoie de mai mult. Întâi e dignosticul, apoi tratamentul şi la final autopsia».

Vineri

Lucica Joardă de la liberali bagă politicianisme. «Toţi pedeliştii care fac politică să se lase de funcţii». «Ai voştri nu fac la fel?». «Nu, că n-avem funcţii». «Şi dacă aţi avea?». «Ce, atunci crezi că n-ar ieşi pedeliştii la rampă să ne acuze?».

Sâmbătă

Vio, cu bucurie în glas, către Ghiusi. «Am auzit că în Ungaria va fi la fel ca în Grecia. Cel puţin aşa a spus primarul din Debreţin». «Se laudă. Cum să fie ca în Grecia? Ce? Avem noi insulele lor? Mările lor? Am vrea noi să fie ca în Grecia!».

Duminică

Conform ultimului bilanţ al Poliţiei Rutiere, există şi motociclişti care supravieţuiesc în tafic.