Luni

Nici bine nu s-au instalat japonezii la noi, că primele semne s-au şi văzut. Un brutar mi-a explicat: "Noi facem japoneze de mai bine de 15 ani. Dar acum le spunem parastase". "Şi care-i legătura cu niponii?". "În cinstea lor am montat în pâine baterii de ceas, să vadă că avem şi noi produse electronice".

16 Nicusor Lepadatu_jurnal.jpgMarţi

Scandal în Sănătate. Consiliul Local a aprobat construirea unui Centru Oncologic. Un medic pedelist, probabil cu neamuri la CFR, era revoltat. "Păi, dacă facem spitale, pacienţii nu vor mai merge cu trenul la Cluj şi ceferiştii vor da faliment". "Alt motiv să vă opuneţi mai aveţi?". "Evident. Nu a zis preşedintele nostru că medicii pot pleca din ţară? Cine va lucra în spitale dacă vom rămâne numai cu felcerii?".

Miercuri

Şeful de cimitir, bucuros. "De acum înainte vom duce mortul la groapă cu o maşină electrică". "Şi care e avantajul?". "Confortul e mult mai mare, pasagerul nu mai e nevoit să înghită gazele de la eşapamente, plus că am rezolvat şi litigiul cu Finanţele". "Adică?". "Mortul nu mai trebuie să plătească taxa de ultimul drum".

Joi

S-a deschis primul teren de golf din judeţ. Investitorul s-a lăudat: "În afaceri trebuie să ai fler. Eu am investit cu toate că e criză". "Puteţi să-mi spuneţi exact în ce constă investiţia?", l-am întrebat. "Simplu. Am luat 18 găuri, cele mai multe pe gratis, din economia naţională, şi le-am aruncat pe câmp". Jos pălăria!

Vineri

Vio, nervos, către Ghiusi. "Ai primit fluturaşul de salariu redus?". "Da". "Şi ţi-a venit salariul mai mic cu 25%?". "Nu ştiu. Că din cauza economiilor mi-au redus şi fluturaşul cu 25%. Iar exact partea în care se vede suma lipseşte". "Înseamnă că nici de hârtie igienică nu mai e bun".

Sâmbătă

Şeful aeroportului mi-a dat o veste în exclusivitate. "Avioanele nu mai au voie să survoleze CET-ul". "Care e motivul?". "De când s-a aflat că UE nu mai dă bani pentru retehnologizare, CET-ul e în aer şi există pericol de coliziune cu avioanele".

Duminică

Primele semne ale relansării economice. Au apărut în oraş 125 de noi bănci. Deocamdată în parcuri.