Luni

Vio către Ghiusi: "La Penitenciar s-a ţinut concursul "Poezie de puşcărie". "Şi ce ţi se pare ciudat cu concursul?". "Păi tocmai acum, în campania electorală, s-au trezit? O să vadă lumea că nu e nicio deosebire între poeziile lor şi ale celor din campania electorală. Că doar toţi au un singur scop: să nu mai ajungă niciodată acolo".

Marţi

Tanti Zoe pensionara parcă a întinerit. "V-au băgat ceva întăritoare în pensie?". "Nu, dar când văd că TBC-ul face iar ravagii prin oraş parcă mă întorc cu 60 de ani înainte". "Dar chiar aşa rău era pe vremea aia?". "Ce să zic, dacă am avea ce mânca, ar fi ca atunci".

Miercuri

Fostul ministru al Sănătăţii candidează la Primărie. "Am să dau orădenilor vitamina C, ca să vă aducă aminte de numele meu". "Nu putem să o înlocuim cu lămâia? Măcar asta mai şi taie greaţa". Faceţi cum vreţi, dar eu mă bat pentru sănătatea dumneavoastră". "Şi la judeţ aplicaţi aceeaşi tactică?". "Acolo marşăm şi pe electoratul feminin. Le dăm vitamina P. De la Pasztor, nu vă gândiţi la altceva".

24 Mircea Matei_jurnal.jpgJoi

Jidvei a fost pus pe liber. L-am întrebat: "Nu te temi că se uită urât orădenii la tine?". "Nu-s sensibil. Care cum mă vede spune: ptiu pe tine să nu te deochi". "De-aia eşti aşa alb pe sacou?". "Exagerezi... Oricum, mă simt nedreptăţit că m-au dat afară după ce am muncit până picam pe jos, zi şi noapte". "Şi din ce vei trăi?". "Rezist cel puţin doi ani dacă vând sticle".

Vineri

La Sorbonica se ţine un colocviu dedicat cercetării. Un cârcotaş m-a luminat. "Nu e vorba de cercetarea lucrărilor de doctorat, căci dacă se face pe bune nu rămâne doctor decât veterinarul care vaccinează maidanezii din campus". "Da' chiar aşa dezastru e?". "Nu te-ai întrebat de ce pe vremuri pe la noi trecea Meridianul zero? Era valoarea şcolii superioare locale".

Sâmbătă

De vorbă cu un participant la campionatul european de coasă: "Cum a fost?". "Perfect. Dar am pierdut timp preţios, că am înfipt coasa-n pământ şi a trebuit să aştept până a venit un tractor s-o scoată afară". "La ce sculă aveţi, cred că şi moartea vă invidiază".

Duminică

Aeroportul e la locul lui. Adică în aer...