Luni

Vio către Ghiusi: "Excelentă ideea cu Noaptea Bibliotecilor! Habar nu aveam că există atâţia tineri însetaţi de cultură". "Şi eu am rămas surprins. N-am ajuns până la Bibliotecă, ci m-am oprit sub Pasaj. Să vezi acolo tineri însetaţi. Pot citi 6-7 ore. Etichete. Şi asta în fiecare week-end!".

Marţi

Pe lângă omul de grotă, de autogară şi neandertalianul ce urăşte coşurile de gunoi a apărut încă un deşeu uman: distrugătorul de gazon. Cei de la Poliţie i-au făcut portretul-robot: "Faţă de porc ca mă-sa, picioare de măgar ca taică-su şi creier de găină ca tot neamu' lui". "Şi-l recunoaşteţi după semnalmentele astea?". "Nu, după sticla de erbicid din mână".

24 marcel pavel_jurnal.jpgMiercuri

Concertul caritabil pentru copiii bolnavi a avut succes, iar muzicantul adus de la Bucureşti a cântat aproape la fel de bine ca un spectator pe care l-a invitat să i se alăture pe scenă. Vedeta mi-a zis apoi că se aseamănă oarecum cu respectivul, fiindcă şi acesta, veterinar de meserie, e tot un muzician ratat. Partea bună este că amândoi alină totuşi suferinţele altora.

Joi

De la anul se introduc carduri electronice în locul biletelor de tramvai. L-am întrebat pe Puradel cum vede el chestia asta. "Cine crede că o să pierdem vremea clonând carduri pentru tramvai se înşală. De-abia joim la bancomate". "Şi cum o să faceţi blatul?". "Da' cine crezi că are curajul să ne ia la întrebări? Că dacă agită pirandele fustele, nu le mai trebuie aer condiţionat călătorilor".

Vineri

Încă o sărbătoare de import: Vinerea Neagră, când fraierii dau buzna să cumpere bidinele şi tigăi cu reduceri de până la 0,5%. Tanti Zoe, profitând că datorită pensiei a ajuns filiformă, s-a strecurat printre elemenţii caloriferului cu o drujbă de damă în mână. "La ce vă trebuie?". "Păi cum să n-o iau? Că era bonus la bigudiuri".

Sâmbătă

Scandal la mănăstire. M-am întâlnit cu stareţa dată afară de şefi, nu înainte de a încasa o bătaie zdravănă. Văzând-o tumefiată, am întrebat-o cum se simte. "Ca în Rai", mi-a zis. "Aşa desfigurată?". "Păi bătaia-i ruptă din Rai...".

Duminică

Ne pregătim de război. Am ajuns să omorâm simbolul păcii: porumbeii.