Luni

La alegeri bilanţul a fost pozitiv. Un preşedinte de comisie mi-a enumerat: "În urne am găsit opţiunile de vot ale românilor". "Adică?". "Deci, 150 de buletine de vot, trei buletine de identitate, un ruj, un piaptăn uşor folosit şi urme de cenuşă". "Cenuşă?". "Am avut un nebun care a zis că o pune pe nevastă-sa incinerată în urnă".

Marţi

Farmaciştii au intrat în grevă japoneză. Din solidaritate, pacienţii au început să-şi facă seppuku. "Nu vă dă Guvernul bani pentru medicamente?". "E criză mare în ţară. Dar avem speranţe că situaţia se va remedia!". "Cum?". "Se vor compensa cianura şi verdele de Paris. Mai scade populaţia, mai creşte PIB-ul pe cap de locuitor".

Miercuri

Vio Apevistu' nu-şi mai încape în piele. "Mă Ghiusi, tu ştii cu cine vorbeşti?". "Cu un beţiv". "Aşa-i, da' beţivu ăsta nu-i unul de rând. Mi-am tras aliaţi ţapeni". "Cine se aliază cu tine, în afară de vermutul şi berea la PET?". "Însuşi Preşedintele ţării. N-a zis el că aliatul lui e poporul? Iar eu sunt un om din popor".

Joi

16 Tirle_jurnal.jpgFratele s-a hotărât să-i dea afară pe poliţişti din spaţiile Consiliului Judeţean. "Nu vor poliţiştii să vă plătească chirie?", l-am întrebat. "Asta n-ar fi nimic. Dar distrug clădirile, instalaţia de încălzire e praf, mobilierul distrus". "Cum e posibil?". "Probabil leagă hoţii de calorifer şi îi bat cu picioarele de la scaune".

Vineri

Juji, revoltată pe Ministerul Sănătăţii. "Cred că vaccinul acesta contra lu' gripa 9 e o mare porcărie". "Ai şi explicaţii?". "Păi, da. După vaccinare soţul meu s-a îmbătat ca un porc". "Bine, dar asta făcea şi înainte". "Da, dar niciodată nu mi-a zis până acum că arăt ca porcu' ".

Sâmbătă

La PD-L a început sezonul demisiilor. Un consilier judeţean s-a lăsat la vatră. "După cinci ani de navigare în ape tulburi, ancorez în portul PSD". "Păi, de ce acum, la spartul târgului?". "Da' ce, preşedintele nu tot acum a făcut referendumul de reformare a clasei politice?".

Duminică

În atenţia participanţilor la mitingurile electorale. Nu lăsaţi copiii sub 10 ani în primul rând. Pericol de accidente!