Luni

Judecătorul securist a comis-o iar. "Măi, Pralea, de ce i-ai eliberat pe cei care au vrut să-l incendieze pe pădurar?". "Bine i-au făcut, că nu-i lăsa să fure lemne!". "Da' era să-l omoare". "I-am atenţionat că dacă-l omoară, chiar mă supăr pe ei. Şi apoi, ce altă decizie doreai, la banii lor şi la tupeul meu?".

Marţi

16 Coroiu_jurnal.jpgFostul mogul al asfaltului a ajuns să lucreze pe bani mărunţi. "Felicitări! Văd că ai început şi tu să câştigi licitaţii, deşi nu prea eşti obişnuit cu aşa ceva". "Ehei, ce vremuri erau pe timpul Edilului. Vindeam o roabă de bitum de parcă ar fi fost din platină". "Şi acum?". "Acuma am ajuns să mă prostituez. Urmează ultima fază, să vin cu bani de acasă numai să mă lase să lucrez ceva".

Miercuri

Depanatorul a ieşit la rampă după o tăcere de un an. "Vreau să iese io de la echipul de fotbal". "După ce ai investit atâta?", m-am minunat. "Io nu mai biruie. Unde merge la meci, toată lume înjure la mine". "Şi la ce te aşteptai, oamenii sunt invidioşi că ai bani mulţi". "Da' de ce înjure şi echipa, că banii băgaţi în ea sunt şi de la ei, că io adunat de la tot lumea!".

Joi

Tanti Zoe, fericită. "Ţine, Doamne, campania asta electorală măcar 10 ani!". "Aşa tare vă place să votaţi?". "Nu, dar mi-am dotat bucătăria: am găleată portocalie, cană roşie, halat galben şi mop verde". "De la Gigi n-aţi primit nimic?". "Ba da, am luat plasă de la el. Cu pixuri şi calendar".

Vineri

La Beiuş se practică fotbalul thailandez. Adică înainte de a da cu piciorul în minge, jucătorii primesc un cap în gură. Patronul mi-a explicat: "Păi, nu-s io mai prost ca cei din capitala judeţului. Din banii de la Primărie fac şi eu o şmecherie". "Şi cu jucătorii ce-ai avut?". "Nimic. Dar au avut tupeul să-mi ceară bani după ce că-i las să facă gratis mişcare pe terenul meu".

Sâmbătă

Prietenul Nae de la Poliţia de Frontieră m-a informat: "Ai auzit că s-a scos la licitaţie postul de şef peste frontieră?". "Nu te mira, că e campanie electorală şi reclama costă. Măcar a fost o licitaţie cinstită, cu strigare?". "Nu a fost cu strigare, ci cu strigături". "Bine că n-a fost licitaţie cu cântec".

Duminică

Se votează la greu. Turiştii au spart normele.