Luni

Vio către Ghiusi: "Tu cu cine ai votat?". "Cu dreapta. Da' tu?". "Io cu stânga, că cu dreapta mă scărpinam". "Niciodată n-am înţeles cum e cu dreapta şi cu stânga". "Simplu, cei de dreapta fură cu dreapta, cei de stânga fură cu stânga". "Aha, de-aia vor să facă Guvern de coaliţie, să fure cu amândouă mâinile".

Marţi

Seară japoneză pentru tineri. "Am învăţat să fac origami", s-a lăudat un puşti. "Ce-i aia, un fel de mâncare?". "Nişte jucării de hârtie, păsări, mici animăluţe". "Altceva?". "M-am iniţiat în poezia japoneză. La ei, din criză de spaţiu, şi poeziile sunt doar în 10 cuvinte". "La noi 10 cuvinte nu-ţi ajung nici măcar pentru o înjurătură scurtă. Da' seppuku aţi făcut?". "N-avea rost. Nu vezi că economia e harakiri?".

Miercuri

Au venit brazi tocmai din muntoasa zonă a Ungariei. Tanti Zoe s-a prins imediat: "Puteam să jur că-s din pustă". "După ce?". "După greşelile de exprimare. De câte ori stau în faţa unui pom unguresc cânt „O brad frumos!". "Şi unde-i greşeala?". "Corect ar fi „Un brad frumos"".

Joi

Deţinuţii au fost cei mai implicaţi în votul pentru preşedinţie. Şeful unei camere mi-a explicat: "Nu-i nimic anormal. Ne interesează cine ne conduce şi cum se desfăşoară alegerile". "Pentru că vă dă o amnisitie?". "Asta o dată. Apoi, pentru că vrem să arătăm că suntem singurii din ţară unde voturile nu se fură".

Vineri

16 Kiss_jurnal.jpgFabrica de lapte a Depanatorului a intrat în lichidare judiciară. "Cum e posibil?", l-am întrebat. "Vacile nu mai dau lapte pentru că boii de stăpâni ai lor aşteaptă banii pentru furaje de la mine". "Şi totuşi, de ce râdeţi?". "Păi, de ce nu? Că nu pe mine mă lichidează, ci fabrica".

Sâmbătă

Municipalitatea a primit sponsorizare 1.200 de coşuri de gunoi. Un director din Primărie mi s-a plâns. "Degeaba, la cum îi ştiu eu pe concetăţeni, în câteva luni toate vor fi sparte sau incendiate". "De unde atâta ură la plăvanii noştri?". "Au auzit ei că de-aia o duc rău, din cauza unor gunoaie aflate la conducere".

Duminică

De sărbători unele hipermarketuri vor fi deschise non-stop. Mi-e teamă ca după să nu fie închise non-stop.