Luni

De Ziua Armăţii, tristeţe mare. Juji, nostalgică: "Ehei, acum 25 de ani era armată de nu încăpeai de apevişti". "Să nu zici că-ţi pare rău". "Cum nu? Pe vremea aia lucram la Azuga, halbele erau jumate apă, jumate bere. Bani cu duiumul. Cântau „Treceţi batalioane române Carpaţii". Şi au trecut. De la Vest la Est".

Marţi

Rectorul face curăţenie. "Am anulat 46 de diplome universitare, erau ale unor cetăţeni italieni". "Da' când le anulaţi pe ale românilor? Că acolo e marea fraudă". "Nu-i niciun stres, majoritatea nu practică meseria, deci nu pot produce pagube". "Atunci de ce s-au zbătut atât pentru diplome"? "Au vrut să treacă de la statutul de seralişti la cel de zilieri".

Miercuri

16 Basescu_jurnal.jpgVio către Ghiusi. "Mă, tu ai văzut afişele erectorale?". "Văzut, da". "Şi cine şi-o bătut joc de Marinaru' nost'?". "Nime'. Aşa arată el". "Arată pe dracu'. Omu' are farmec, da' văd că-n afiş e pus fără cap". "După cum îi condusă ţara asta, cred că nici unu' n-ar merita poză cu cap, că nu vezi unu' cu minte".

Joi

În sfârşit a ajuns şi gripa porcină la noi. Semn că nu suntem cu 100 de ani în urma americanilor. "Tanti Zoe, că dumneavoastră aţi văzut multe în viaţă, cum se manifestă gripa asta porcină?". "Păi, cu aia aviară era simplu. Cel atins de sindrom se găinăţa pe parbriz. Acum cred că o să aibă sindrom de panică în preajma Crăciunului".

Vineri

S-a făcut curat la echipa de fotbal. Macaronarul care voia să ţepuiască clubul a plecat, după ce nu şi-a plătit nici hotelul. Noul preşedinte e decis să atragă bani: "Vindem doi jucători şi ne căpătuim". "La ceva echipe din campionatul englez?". "Nu, la centrul de transplant".

Sâmbătă

O veste bună pentru toţi boii din ţară: se face o rezervaţie de bizoni la Şinteu. Dezvoltatorul mi-a explicat: "Ideea e genial de simplă. Dacă se aprobă referendumul, din start vom putea aduce 171 de exponate, adică diferenţa dintre numărul vechi şi cel nou al parlamentarilor".

Duminică

De Ziua Morţilor, ca de Ziua Viilor. Flori şi lumânări. Doar tortul e înlocuit de colivă.