Luni

Discuţie despre autobuze la Primărie. Bolovan: "Am să aduc 36 de autobuze la preţul unui singur tramvai". I-am răspuns prompt: "Eu cred că nu-i bună comparaţia". "De ce?". "Păi autobuzele nu costă cât un tramvai, ci cât şpaga dată pentru cumpărarea tramvaielor".

Marţi

16 jurnal_Hunor.jpgUdemeriştii şi-au lansat cadidatul la Preşedinţie. Rozi-neni a fost fluierată când a declarat: "Ne bucurăm că aţi venit aici cu mic, cu mare". După care a rectificat: "Ne bucurăm că aţi venit aici, cu bogracs, cu mare". Candidatul şi-a mărturisit ţelul: "Dacă vom avea premier neamţ, de ce să nu avem şi preşedinte ungur? Că dacă lucrurile merg rău, măcar să aibă românii pe cine înjura".

Miercuri

Maternitatea s-a dotat cu televizoare pe toate coridoarele. O lăuză mi-a mărturisit: "Ne uităm la "Noră pentru mama", la "Test de fidelitate", la "Trădaţi în dragoste", şi plângem ca proastele că n-am avut noroc în viaţă". "Mai bine aduceau incubatoare pentru bebeluşi decât LCD-uri", am comentat. "Poate, că ieri i-au dat unui copil aer din roata de rezervă a ambulanţei".

Joi

Au venit băieţii mici şi galbeni să ne facă fabrică de electronice. "De ce aţi ales tocmai ţara noastră?", l-am întrebat pe şeful delegaţiei de afacerişti. "Am auzit că românii sunt foarte dotaţi pentru munca de fineţe. Şi m-am lămurit încă de pe aeroport, nici n-am simţit când am rămas fără portofel".

Vineri

Preşedintele slovacilor a fost la conaţionalii săi din Şinteu. Localnicii se uitau la el de parcă ar fi picat din cer. "Nu te mira, mi-a zis primarul, că la ce drumuri proaste avem nu se poate ajunge la noi decât pe calea aerului". "În plus a mai şi căzut zăpada", am observat eu. "Asta nu e rău, mai astupă gropile".

Sâmbătă

Persoanele care nu-şi plătesc amenzile vor fi obligate să facă muncă în folosul comunităţii. O prostituată era revoltată: "Cum adică muncă în folosul comunităţii? Da' până acum în folosul cui am făcut?".

Duminică

Toţi elevii din clasa a II-a vor lua cursuri de înot. Uite aşa intră învăţământul românesc la apă şi la propriu!