Luni

Ziua Oraşului s-a serbat cu mare pompă. Deşi e criză, s-a adus o pompă uriaşă, cred că de la Apă-Canal. După două săptămâni de dezmăţ am intrat într-o perioadă solemnă. S-au depus coroane, s-au vărsat lacrimi. "Sunteţi o fire impresionabilă?", am întrebat o doamnă care plângea. "Persze".

Marţi

S-a auzit o bubuitură puternică. Într-un târziu mi-am dat seama de unde vine: căzuse cabinetul Boc. Un şef de partid, deloc îngrijorat, a explicat: "În sfârşit avem guvernul potrivit la locul potrivit". "Adică cum?". "Păi, dacă economia e la pământ, ţara e la pământ, populaţia e la pământ, nu e normal ca şi Guvernul să fie alături de ţărişoară?".

Miercuri

Consilierii locali au decis că mai bine fac parcuri decât aquaparcuri, hoteluri şi săli de spectacole. "Dar nu am avea mai mulţi bani la buget dacă am face investiţii rentabile?". Unul, cu ochii cârpiţi de somn, semn că abia ieşise din şedinţă, mi-a replicat: "Ce, parcurile nu sunt rentabile? Habar n-ai câte bănci putem amplasa acolo. Iar băncile sunt cele mai rentabile afaceri".

Joi

A mai apărut un investitor pentru echipa de fotbal. Patronul italian a explicat: "Am de gând să bag bani mulţi la echipă". "Decât să bagi bani, mai bine ţi-ai băga picioarele". "Mă jigneşti?". "Nu, dar echipa de picioare de fotbalişti are nevoie. Bani au avut şi până acum, şi s-a văzut cu ce rezultat!"...

Vineri

16 jurnal_Tirle.jpgFratele, ocupat cu recepţiile pe la Strasbourg, a uitat că s-ar putea să vină iarna. Aşa că nu a semnat adjudecarea licitaţiei pentru deszăpezire. "Şi care-i problema? La rugăciunea de luni o să mă rog pentru vremea bună". "Dar de ce nu anunţaţi firma câştigătoare?". "Pentru că la noi nu câştigă cine merită, ci cine trebuie".

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara e disperată: "Cică vor să ne bage paşapoarte cu cip". "Şi de ce vă e frică?". "Păi, n-am chef să mă poată urmări cineva pe GPS când mă înalţ la ceruri. De ce să afle lumea dacă ajung în Rai sau în Iad?".

Duminică

Azi se serbează Ziua Bastonului Alb. În restul anului Ziua Bastonului de Poliţist.