Luni

Fostului pădurar-şef i s-a întocmit dosar la DNA pentru şantaj. "De ce te-ai apucat să-l şantajezi tocmai pe soţul şefei de la Judecătorie?". "Să vadă şi ea prin ce trec oamenii într-o ţară fără stăpân". "Faptul că ai dosar la DNA demonstrează că are stăpân". "Nu ţara, ci DNA-ul are stăpân, iar ăsta lasă să fie judecaţi doar cei din opoziţie".

Marţi

Vio nedumerit. "Mă Ghiusi, subprefecţii sunt aleşi în funcţie de părinţi?". "Aşa bag de seamă. Am avut unul care era fiu' lu' tat-su' şi avem altul care îi odrasla lu' mă-sa". "Acum am auzit că vine unul cu mă-sa cu tot, cum a făcut la Filarmonică". "Mi-e dor de nişte oameni politici orfani ca de mamă".

Miercuri

Să mai zică cineva că nu se fac acte de caritate în anul acesta. Preoţimea a dat turmei, din belşug, apă sfinţită. Juji se înghesuia în primul rând, dar nu prea avea cu cine. "Te-a izbit şi pe tine credinţa după ce ani de zile i-ai pus coarne lu' boul de soţu-tău?". "Tocmai. Mi-a zis că n-am nimic sfânt în mine. Ei, bine, o să am: trei litri de apă sfinţită".

Joi

16 jurnal_Cseke.jpgMinistrul Sănătăţii a dat o palmă obezităţii. "Vom băga taxe suplimentare pentru mâncarea nesănătoasă". "La ce preţuri a ajuns potolul, toată haleala dăunează, ba la stomac, ba la buzunar". "Aşa-i. Dar m-am consultat şi cu ministrul de Interne. Dacă cresc preţurile foarte mult la mâncarea fast-food, avem mai multe şanse să intrăm în spaţiul Schengen fără să ne vadă nimeni".

Vineri

Tanti Zoe pensionara filozofează. "Ce fraieră am fost! Puteam să mor bine mersi anul trecut, nu să mă chinui şi anul acesta". "Da tanti, da' anul ăsta s-a mărit ajutorul de înmormântare". "La cum cresc preţurile, oricum n-o să mai am parte de sicriu cu mânere de bronz. O să-mi monteze mânerele direct pe corp".

Sâmbătă

În mai puţin de două zile 80 de cupluri s-au programat pentru căsătorie online. Unul mi-a mărturisit: "Ce bine ar fi dacă la fel de simplu s-ar obţine şi divorţul". "Dar voi, tinerii, nu mai puteţi face nimic fără calculator?". "Ba da, dacă avem laptop".

Duminică

Mâine începe Bac-ul şi se termină în vară. Înseamnă că elevii trebuie să asigure bani de protocol pentru un semestru?