Luni

Serbare mare de Ziua Unirii. Oficialităţile s-au încins într-o horă ad-hoc, ca divanul lui Cuza. "Cum e aia să dansezi horă fără să te ţii de mână?", l-am abordat pe un participant. "Era aşa de frig că stăteau toţi cu mâinile în buzunare, inclusiv politicienii. Cu mâinile în buzunarele noastre".

Marţi

16 cseke_jurnal.jpgMinistrul Sănătăţii face ordine la Ambulanţă. "Nu se va mai plăti taxa de pornire a ambulanţei. Noi dăm bani de la minister, dar salvările mai încasează şi de la pacienţi". "Aveţi cumva tarife diferenţiate de sărbători şi de noapte?". Ministrul mi-a replicat: "Nu m-ar mira să bage şi taxă de sirenă sau de semnale luminoase. Că ei consideră că n-au la bord pacienţi, ci clienţi, ca la taxi".

Miercuri

Vio către Ghiusi. "Ţara e în criză şi nouă ne arde de cioplit statui. S-a umplut oraşul cu aşa ceva". "Eşti într-o mare eroare. Nu-s statui. Sunt oamenii străzii, pe care i-a prins îngheţul". "Şi de ce sunt cu zâmbetul pe buze?". "Probabil că înainte de moarte s-au gândit la mamele celor care susţin că vine încălzirea globală".

Joi

Chef mare cu cei mai mari contribuabili din oraş. Ehei! Cum nu-i Boc să-i vadă cum chefuiesc ei în loc să muncească! Cel mai mare contribuabil a mărturisit: "Măcar aici ne mai vedem unii cu alţii, ne mai plângem pe umăr". "Dar Guvernul nu vă dă vreo diplomă?". "Ţi-aş arăta eu ce ne dă, dar n-am niciun cal prin preajmă".

Vineri

Un poliţist grăbit a vrut să facă baie direct din maşina lui de bugetar, un BMW seria 5. Şeful său mi-a spus: "Cred că am să-l dau afară din Poliţie". "De ce?". "Păi nu vezi că-i pe ţeavă?"...

Sâmbătă

Elevii au făcut grevă pentru că nu doresc să li se comaseze şcolile. "Care e de fapt doleanţa voastră"? "În primul rând ideea cu greva ne aparţine 100%". "Şi care sunt revendicările"? "Asta nu mai ştiu dar întrebaţi-l pe domnul director, că el a zis să facem tărăboi".

Duminică

Cică fotbaliştii iau substanţe interzise pentru a slăbi. Asta să i-o spuneţi lu' Mutu'!