Luni

Angajaţii din administraţia publică au intrat în grevă. Liderul de sindicat s-a lăudat: "Cred că toţi funcţionarii participă la protestul acesta". "Dar văd că populaţia nu s-a revoltat pentru neplăcerile provocate de oprirea lucrului". "Nici n-aveau cum. Că noi aşa lucrăm mereu, de parcă am fi în grevă".

Marţi

16 jurnal_Tiplea.jpgConsilierul-şef al Fratelui şi-a dat demisia. "Nu-i cam târziu? Poate că era momentul oportun când ai fost prins cu mâţa-n sac". "Oportun pentru cine? Că dacă plecam atunci, crezi că mai lua firma mea încă câteva licitaţii?". "Deci pleci pentru că te-ai văzut cu sacii-n căruţă?". "Asfachixul să trăiască, că am saci până la adânci bătrâneţi".

Miercuri

Englezilor li s-a făcut milă de noi şi ne-au dăruit un tomograf. "De ce a durat aşa de mult să aducem o asemenea sculă?", l-am luat la întrebări pe Mârţoagă, şeful de la Sănătate. "Păi, firma privată care are un astfel de aparat are rate mari şi noi i-am ajutat să le achite". "Şi acum o să-şi piardă afacerea?". "Nu, că în câteva luni avem noi grijă să punem donaţia pe chituci".

Joi

Un bătrân îngheţat bocnă a fost dus la spital. Rudele erau revoltate. "În loc să-l lase să moară în patul lui, îl mai pun pe drumuri!". "Păi, voi vreţi ca el să moară?". "Oricum, la ce mică pensie ia, nu mai are zile multe. Şi dacă se curăţa acum nu mai consumam o grămadă de lemne pentru a-i încălzi camera".

Vineri

Ghinion la meciul de polo. Deşi am condus tot timpul, nu ne-am calificat. Căpitanul echipei a recunoscut: "N-am mai avut resurse fizice pe final". "Oricum aţi jucat foarte bine". "N-avem încotro. Concurenţa e mare. Am auzit că vin fotbaliştii să ne mănânce pita". "Cum e posibil?". "Ştie toată lumea că echipa de fotbal e la apă".

Sâmbătă

A început bătălia pentru un loc la grădiniţă. Un părinte a propus: "Eu zic să se dea examene, ca să putem departaja copilaşii". "Şi ce probe crezi că ar trebui date?". "Câteva de îndemânare şi inteligenţă: aruncarea cu oliţa, desene pe zăpadă şi îndesarea plicului în halatul educatoarei".

Duminică

Un lot uriaş de apă minerală a fost oprit de la comercializare. Adio, spriţ! Bem la sec!