Luni

De Ziua Maghiarilor Juji se plângea că-i pe nicăieri. "Mă simt umilită. Cocarda din piept mi-au pus-o la genunchi, că uitasem sutienul acasă". "De ce ai atâtea frustrări? Am stat noi, românii, sub voi 800 de ani şi nu ne-am plâns. Tu stai sub mine de 10 ani şi nu mai suporţi?!"...

Marţi

16 Basescu_jurnal_1.jpgS-a deschis Şcoala de Şpioni. A venit şi preşedintele, chit că din cauza încălzirii globale viscolea crâncen. Pentru eternitate, Băse a plantat un pom. "Dom' preşedinte, ce aţi plantat? Un prun?". "Hă-hă, am înţeles aluzia ta. Dacă era după mine plantam nişte ploşniţe, că mie-mi place mai mult whisky-ul decât pălinca".

Miercuri

Garda opreşte TIR-uri cu marfă de contrabandă. Un şofer polonez s-a plâns. "E o dramă mai ceva ca-n Sobieski şi românii!". "Am înţeles că n-ai acte pe marfă?". "Aşa-i. Noroc că Garda numai asta a constatat. De fapt nici pe TIR n-am acte, că eu fac trafic de maşini, nu de carne".

Joi

Meci de baschet cu stelele din campionatul naţional. Primarul era încântat. "Mi-au plăcut cum aruncă la coş. Dacă aşa ar face toţi cetăţenii am avea un oraş mult mai curat". "Dar de ce le-aţi luat numerele de pe tricouri?". "Au fost vreo doi care au aruncat pe lângă. La vestiar o să-i amendeze Poliţia Comunitară".

Vineri

Construirea unui nou pod a intrat în dezbatere publică. Ecologiştii s-au opus din start. Cel mai vehement a explicat: "În alte ţări se trece prin apă pe jos, să facă oamenii puţină mişcare". Un altul a completat: "Numai că oamenii trebuie obişnuiţi să nu se descalţe când intră în apă, că mor peştii până la Tisa".

Sâmbătă

S-a tăiat panglica la noul sediu al Poliţiei. Ministrul de Interne a declarat: "Era cazul să mai modernizăm instituţia. Celulele arată mult mai bine". "Acesta e principalul motiv al renovării?". "Păi, n-ai văzut câţi primari intră la arest? Vrei să ne reclame la CEDO că n-au condiţii?".

Duminică

Birtaşii din oraş sunt în doliu. Jidvei de la Muncă a plecat la Bucureşti, aşa că ei riscă să intre în faliment.