Luni

Nemulţumire la dascălii de ţară. Unul mi s-a plâns: "Acum vor să comaseze şcolile pe motiv că nu sunt destui elevi". "Şi ce va fi cu voi?". "Ne comasează şi pe noi". "E chiar atât de rău?". "Evident. Ai vrea să zică elevii că noi, după ce ne comasăm, suntem nişte îngrămădiţi?".

Marţi

Folcloriştii noştri vor pleca la Expoziţia Mondială din Shanghai. Un viorist emoţionat s-a lăudat: "Poate rămân acolo. La cât popor e în China, precis că au nunţi în fiecare zi". "Dar le cunoşti repertoriul?". "Nu-i mare lucru. Într-o zi pot învăţa orice doină din Shanghai, trăgănată de Beijing sau polcă de King Kong". "Poate de Hong Kong, omule". "Tot una"...

Miercuri

16 Filip_jurnal_1.jpgSlobozeanul are contracandidat la şefia PDL. "Nu vă e frică de concurenţă?". "La cum am condus eu filiala locală, nu există om să ridice capul". "Dar nu credeţi că organizaţia ar avea nevoie de o schimbare?". "Cum să nu. M-am gândit să schimb tapetul în sediul judeţean şi să vopsesc faxul în portocaliu".

Joi

Şeful de la PSD e nervos pe ministrul Educaţiei: "Prostu' nu-i prost destul dacă nu e şi fudul". "Vă referiţi la Cosaşul din Răchiţele?". "Nu, la ministrul Educaţiei. În Senat numa' că nu ne-a biciuit". "Se desfiinţează până la urmă Sorbonica?". "Asta-l mănâncă. Da' de facultăţile particulare unde au absolvit EBA şi Zâna din Pleşcoi nu se atinge".

Vineri

Vio către Ghiusi. "Mă, ce căuta Poliţia azi noapte la tine? Ai comis-o?". "A intrat în vigoare legea prin care miliţienii îi verifică la domiciliu pe cei care intră în concediu medical". "Şi tu eşti în concediu de boală?". "Nu, sunt în concediu normal, dar or fi auzit că am boală pe şogorul meu".

Sâmbătă

Deşi e plin de câini vagabonzi, poliţiştii comunitari îi amendează pe cei cu stăpân. L-am întrebat pe un gradat: "De ce-i amendaţi doar pe ăştia?". "N-ai pic de logică. Dacă amendez un câine comunitar, de unde să iau banii? De la Grădina Zoologică?".

Duminică

Opoziţia a cerut oficial ca vechiul avion prezidenţial Boeing să fie înlocuit. Cu un Tupolev.