Luni

Şeful statului a fost adus cu maşina de la funeraliile preşedintelui polonez. "A fost greu drumul pe ploaia asta?". "Norocul meu că sunt obişnuit cu umiditatea. Ba chiar îmi place. Parcă turna din cer". "Pe tot traseul?". "Pe tot! În Polonia cu Wiborowa, în Cehia cu Absint, în Slovacia cu bere Zlaty şi în Ungaria cu Tokay".

Marţi

Vio către Ghiusi. "Bine a zis premierul, că din cauza nisipului tancu' nu-i ca avionul". "Şi care-i diferenţa?". "Avioanele noastre sunt la pământ, dar nu neapărat din cauza erupţiei vulcanice". "Şi tancurile?". "Tancurile sunt în aer, din cauza minelor". Ghiusi a concluzionat: "Cred că singurul lucru ce funcţionează bine cu nisipul e clepsidra".

Miercuri

16 laszlo tokes_jurnal.jpgPopa Laci, de când e în divorţ, are idei. "Am gândit să aduc aice un mare lama". "Ce lamă, Gillette?". "Nu, alt tip de lama, Dalai Lama". "Vrei să ni se urce chinezii în cap?!". "Cum de ai ghicit ce vrut eu să face? Che dache urche un miliard de chinez, nu rămâne nici un românule!".

Joi

Primarul s-a întors cu gura căscată de la austrieci. "Chiar aşa tare v-au plictisit cei din Graz?". "Am văzut parcările lor. O minune! Cred că putem face şi noi aşa ceva". "Sigur?". "Păi, ce? N-avem betoane şi firme de construcţii?." "Aţi uitat ceva". "Ce? Terenul? Avem şi teren". "Da' austrieci avem?"...

Vineri

De când cu explozia vulcanului, toată populaţia şi-a pus cenuşă-n cap. Inclusiv Juji, care avea şi motiv, că a prins-o soţul cu poştaşul. "Strâmbă e viaţa", s-a plâns. "Lasă că nu eşti tu prima adulteră de pe scara noastră". "Nu la asta mă gândeam. Păi, nu putea pica cenuşa asta-iarnă, să nu ne mai rupem oasele pe gheaţă?".

Sâmbătă

S-au îndeplinit 91 de ani de când oraşul a fost eliberat. Tanti Zoe pensionara parcă îşi aducea aminte. "Ţin minte şi acum. Eram o fată simplă, de la ţară. Şi au venit ăştia şi ne-au bătut, da' ce rău ne-au bătut!". "Nu se poate, tanti, să fi făcut oamenii aceia aşa ceva". Nepotul ei mi-a explicat: "Lăsaţi-o, confundă săraca eliberarea cu colectivizarea".

Duminică

De Ziua Pământului copiii au făcut desene pe asfalt. Guvernanţii, din şosele asfaltate, pământ.