Luni

În weekend toate partidele au dat de băut. Dictatorul portocaliu a fugit! Femeia de serviciu de la partid mi-a povestit: "Când şi-a dat demisia, a sărit Porcuţ, instalatorul, urlând: "Şi pe noi cui ne laşi?"". "Da' demisionaru' mai are contact cu oraşul?". "Da. Are contacte prin fosta secretară".

Marţi

Vio către Ghiusi. "Ai auzit că Marinarul ne taie din pensie 15%?". "Adică dintr-un deţ de pălincă, 15 grame o să-l bea el?". "Nu numai. Şi de la mâncare se taie tot aşa". "Mie mi-e groază să nu taie şi din sicrie, să nu stau cu degetele afară din copârşeu".

Miercuri

Băieţii de la drumuri, nervoşi. "Bine că muncim şi noaptea, de am ajuns să punem asfalt nu doar pe ploaie, ci şi pe lună. Iar Duduia nu se sinchiseşte să vină la Băi". "De ce să vină? Că aţi asfaltat voi străzile, dar trotuarul arată groaznic". "Păi, tocmai de asta am aşteptat-o".

16 mircea dinescu_jurnal.jpgJoi

Seminar despre cultura şi civilizaţia vinului. Poetul revoluţionar, mare podgorean, a explicat: "Vinul e ca o femeie frumoasă. Are nobleţe, buchet, medalii...". "N-aţi fost la ţară, unde după doi litri de novă se lasă cu crime", l-am corectat. "Aici aş putea parafraza un poem mai vechi de-al meu: "Sunt tânăr, Doamnă, vinul mă ştie pe de rost / Însă de beau doar novă devin grozav de prost"".

Vineri

S-a lansat la apă Partidul Independenţilor, ăla care-l are ca şef pe un fost general de izmene. Noul preşedinte pe judeţ mi-a explicat: "După cum vezi, noi am mai fost şi prin alte partide-fantomă, aşa că ne-am obişnuit să fondăm noi formaţiuni". "Şi care-i doctrina voastră?". "N-avem, dar am propus ca siglă nişte budigăi şi sloganul "Izmene pe călător"".

Sâmbătă

De Ziua Bărbatului Juji s-a îmbătat mangă. "Nu ţi-e ruşine?! Se uită lumea la tine!". "Las' să vedeţi şi voi cum e. Că de Ziua Femeii toţi vă faceţi ca porcii".

Duminică

Am găsit soluţia cu echipa de fotbal. Cu cât băieţii câştigă mai puţini bani, cu atât câştigă mai multe meciuri.