Luni

Tanti Zoe pensionara a fost la Târgul de Turism. «Unde vreţi să mergeţi la vârsta dumneavoastră?», am iscodit-o. «Pe lumea cealaltă. Că la ce tăieri de pensii se anunţă, chiar că începe să-mi pară rău că n-am murit anul trecut». «Ce înseamnă pentru dumneavoastră o pensie redusă cu 15%?». «Că nu voi mai avea capac la copârşeu».

16 Ioan Lucian.jpgMarţi

La consfătuirea «Viitorul în construcţii», şeful de la Federaţia Patronilor a decorat sala cu o pânză neagră. «Ce aţi vrut să demonstraţi cu asta?». «Că situaţia din construcţii nu-i roză». «Dar nu trebuia să vină şi Nuţi din Pleşcoi?». «Din păcate ne-a întors spatele. Cred că e poziţia ei preferată».

Miercuri

S-au aniversat 230 de ani de învăţământ superior. Rectorul de la Cluj a primit titlul de doctor honoris causa. Acesta ne-a lăudat: «Dacă scădem 20 de ani în care aţi scos diplome false, tot puteţi aniversa două secole de învăţământ academic». «Şi totuşi, de ce vrea Umil Boc să ne desfiinţeze?». «Din invidie. În satul lui oamenii n-au carte decât dacă le intră asul când joacă cruce».

Joi

Vio către Ghiusi. «Oricine ce-ar zice, Faraonul e mult peste Slobozean». «Dă exemplu». «Păi, a făcut un parc industrial ce a creat locuri de muncă». «Altceva?». «Oraşul a ajuns un mare centru bancar». «Ce vorbeşti?». «Păi numai din Germania au venit 400 de bănci. Din care jumate vor fi montate în parcul Olosig».

Vineri

Prime neruşinate la Hidroelectrica. Directorul a zis: «E drept că avem o grămadă de datorii la stat, dar noi am fost apreciaţi pentru faptul că acestea puteau fi şi mai mari». «Şi câţi bani aţi primit?». «Nu mai ştiu. Noi lucrăm cu lichide, aşa că s-au dus pe apa sâmbetei».

Sâmbătă

Consfătuire cu privire la intrarea noastră în Schengen. Şeful de la «Ochiul şi Timpanul» s-a demascat: «Intrăm sigur în 2011 în Schengen! Dacă i-am aburit cu intrarea în UE, asta-i floare la ureche». «Da' de ce nu vă puneţi la punct, ca să îndeplinim condiţiile?». «Păi şi de firmele noastre cine se mai ocupă?»...

Duminică

Rusaliile au devenit sărbătoare naţională. Serbăm ziua în care au venit ruşii?