Luni

În sfârşit, după 70 de ani au venit americanii. Fratele era mândru de isprava lui. «I-am adus aici să-şi facă case, să se împrietenească cu băştinaşii». «Da' ce le place americanilor la noi în ţară?», am întrebat. «Că dacă le zic localnicilor « bă, negrilor! » aceştia nu se supără».

Marţi

Ecologiştii, nervoşi pe proiectul lui Berlusconi de amenajare a Padişului. Românul Verde mi s-a plâns: «O să piară viezurele de burlan, se va ofili liliacul de frapieră». «Las' că aveţi voi şi alte motive». «Păi ne strică afacerile, că acum ducem turişti prin sălbăticie la 500 de euro per bucată».

16 Ilie Bolojan_jurnal.jpgMiercuri

Faraonul, contrar obiceiului, era cu o bere în mână la o terasă. «Să-nţeleg că daţi înapoi cu hotărârea aia cu taxa pe birturi?». «Nu, dar trebuie să serbez şi eu». «Ce anume?». «Alegerile de la PSD şi PDL». «Au schimbat garda. Au adus tineri», am comentat. «Cu aşa concurenţă risc să rămân primar încă 5 mandate».

Joi

Vio către Ghiusi. «Să mai zică cineva că Matelotul nu are suflet bun. Şi-a donat salariul pe o lună şi a salvat de la foame 5 pensionari». Ghiusi iredentistu' nu s-a lăsat: «Dacă dona cât fură într-o lună, salva 5 milioane de  pensionari».

Vineri

Conform principiului «mortul e de vină» Colegiul Medicilor a scăpat iar nişte Ciomi de la pârnaie. «Păi era normal să moară copilul de la o tibie?», m-am răţoit la un medic. «Fratele meu, la ritmul în care pleacă medicii din ţară nu ne permitem să-i dăm afară din servici». «Şi ce-i de făcut?». «Pentru început, în loc de Colegiul Medicilor o să înfiinţăm Oficiul Vracilor».

Sâmbătă

Popa Laci va ajunge vicepreşedinte la Parlamentul Euopean. L-am sunat să-l felict şi să mă minunez. «Asta-i nimic. Dache nu prindeau la mine cu prea curvit io eram deja şi preşedintele de la Ungaria». «Şi de ce nu te-au pus?». «Frică să nu regulează pe tot poporul».

Duminică

În ţara asta doar infractorii sunt pe cai mari. L-aţi văzut pe Nuţu Cămătaru?