Luni

Fosta ministră de Justiţie, acuzată de colaborare cu Securitatea, nu s-a prezentat la proces. Un tânăr judecător s-a scandalizat: "A dracu' baborniţa, cu Secu a colaborat, dar cu Justiţia nu vrea nicicum". "Însemnă că va fi condamnată?". "Exclus! Noi, cei fără epoleţi sub robă, suntem în minoritate".

Marţi

Vio către Ghiusi: "Ai auzit, mă, că s-au găsit picturi de acum 30.000 de ani în peşterile noastre? Şi să mai ziceţi că voi aţi fost primii aici!". "Da' ce reprezentau desenele ălea?". "Portretele conducătorilor noştri, Burebista şi Decebal". "Asta nu înseamnă că noi n-am fost pe aici. Da' nu puteam intra cu caii în peşteră".

16 Cseke_jurnal.jpgMiercuri

Spitalele au fost date către primării. Ministrul era uşor încurcat. "Nu vă bucuraţi?". "Ba da. Dar aş fi vrut ca măcar Spitalul Neuro să fi rămas la Ministerul Sănătăţii". "De ce?". "Aş fi vrut să-l transformăm în Spitalul Parlamentului, nu vedeţi ce casă de nebuni e acolo?".

Joi

Un ortac care a făcut grevă în subteran mi-a povestit. "Am intrat în şut ca şomer şi am ieşit ca patron". "Şi e mai bine aşa?". "Cum să nu?! În primul rând îmi dublez salariul, apoi îmi angajez o asistentă la lopată şi două ca vagonetare". "Şi apoi o să dai toate salariile restante deodată?". "Nu, salariile le voi da din părţi".

Vineri

S-au suplimentat trenurile spre litoral. Surprins că pe timp de criză lumea mai pleacă în concediu, l-am întrebat pe bacterul şef dacă merge afacerea. "Deocamdată nu avem prea mulţi pasageri, dar suntem abia la început". "Dar concret câţi călători aţi avut?". "Trei, mecanicul şi doi conductori".

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara a primit fluturaşi care sfătuiau bătrânii cum să se apere de caniculă. "Uite ce scrie aici, maică: « Expunerea la soare timp de 5 ore la amiază, pe o temperatură de 40 de grade, e necesară la persoanele de vârsta a treia » ". "De unde aţi primit fluturaşul?". "De la Guvernul României"...

Duminică

S-a dovedit utilitatea Crişului Repede. Dacă arunci răţuşte în el, devine navigabil.