Luni

Vio Apevistu' către Ghiusi. «Asta n-aş mai fi crezut-o. Statul să încurajeze venirea la putere a legionarilor!». «De unde ai mai scos-o?». «Am citit că Guvernul subvenţionează programul Casa Verde. Păi, acolo era sediul lui Zelea Codreanu».

Marţi

Lui Porcheş i-a venit din nou guiţul. «Normal ar fi ca pedeliştii să vină la putere în Primărie. Crezi că mi-ar sta bine ca viceprimar?». «Normal ar fi fost ca partidul să aleagă la municipiu un om normal!», l-am tachinat eu. Dar nu s-a lăsat. «Pot oricând să dau şi eu interviuri, ca alţi politicieni». «Aşa-i. Dar numai la Animal Planet».

16 Mihai Bar_jurnal.jpgMiercuri

Mare şedinţă la pesedişti. Luzărul, aşa cum era de aşteptat, a mai bifat o înfrângere. Asta nu l-a împiedicat să ţină un discurs din care a reieşit clar că medicamentele pentru bolile cronice ar trebui date gratuit. «De ce te mai prezinţi la alegeri dacă mereu o iei în freză?». «Sincer? Mi-e dor de un eşec ca de mamă».

Joi

Sluga slobozeanului, Câlţu', a reuşit un schimb avantajos cu Primăria. «A trebuit să aştept 6 luni pentru asta». «Las' că alţii stau trei mandate pentru un act». «Nu asta mă doare, dar a trebuit să mă pun în genunchi în faţa lu' Rozi neini». «Ai îmbătrânit, Câlţule. Acum câţiva ani era invers».

Vineri

Beni Hill de la asfaltări a pierdut licitaţia la Teatru. «Da' ai mai făcut aşa ceva?». «Nu-i mare lucru. Bag canalizare, dau cu canciocu' mic, astup cu buldoescavatorul şi teatrul e ca şi renovat». «Da' asta-i lucrare de artă, omule!». «Şi situaţiile mele de lucrări pe care le dau la decontare tot o artă sunt!».

Sâmbătă

Salvarea ţării vine din puşcărie. Fostul senator Tuţă şi-a expus ideile economice pe o bucată de săpun Cheia. «Ce te tot frămânţi? Tu o duci bine, nu ca noi», s-a răţoit la el tanti Zoe pensionara. «Cum adică o duc bine?». «Păi, nu plăteşti întreţinerea, ai mâncare de trei ori pe zi, plus bărbaţi la discreţie».

Duminică

A sosit vaccinul pentru nou născuţi. Pentru început vor beneficia de el cei rămaşi restanţi, adică absolvenţii de liceu.