Luni

De vorbă cu un ţigan proaspăt repatriat din Franţa. "Mai mergi înapoi?". "Apoi cum? Noi suntem ca motoru' de parbriz. Când în România, când în Franţa". "Şi se merită?". "Păi dacă ne dă Şarcozău 300 de euroi la fiecare deplasare, plus un drum pe gratis, cum să nu se merite?".

Marţi

Pentru că în oraş pute de te trăsneşte, inspectorii de la Garda de Mediu şi-au pus măştile de gaz şi au plecat la combinatul de porcine. La întoarcere unul a povestit: "Sincer, eu n-am văzut nimic în neregulă". "Nu pot să cred. Pute şi voi nu vedeţi nimic suspect?". "N-am văzut nimic, că eram cu masca pe figură şi mi s-a aburit".

16 Florian Bodog_jurnal.jpgMiercuri

Numărul medicilor în Judeţean a scăzut îngrijorător. Fostul manager s-a căinat: "Vedeţi ce se întâmplă dacă nu mai conduc eu spitalul?". "Păi ce, tu poţi să-i înlocuieşti pe toţi medicii care lipsesc?". "Pe medici mai puţin, dar măcar locul câtorva brancardieri îl pot ţine, că-s de specialitate".

Joi

Horică, băiatul ăla care a luat-o pe ulei, e acum în partidul verzilor. Vio către Ghiusi: "La ce minte are, că e cam necopt, nici nu mă mir că-i la verzi. Da-i şi şovin. Auzi, zice să înfiem fiecare câte un gorun". "Unde-i şovinismul?". "Ai văzut tu vreodată un ungur care să îngrijească Gorunul lui Horea?".

Vineri

Începând din acest an elevii vor primi, pe lângă corn şi lapte, şi câte un măr. Tanti Zoe s-a minunat. "De unde le-o fi venit ideea asta, maică? Chiar le pasă de tânăra generaţie?". "Da' de unde! Pun pariu că ministrul acela care se ocupă cu marmură s-a reprofilat pe agricultură şi nu are cui vinde marfa".

Sâmbătă

În Casa de Cultură a Municipiului se poate intra fără cască de protecţie. "Am renovat casa. Am reparat acoperişul, am zugrăvit pereţii, am pus mochetă nouă", s-a lăudat şeful, de parcă din banii lui s-ar fi făcut toate. "Precis că şeful tău nu a văzut lucrarea". "De unde ai ghicit?", s-a speriat. "Că nu văd niciun loc de parcare, niciun sens giratoriu".

Duminică

A început examenul de admitere pentru poliţiştii de frontieră. Până termină ei şcoala, nu va mai fi nevoie de poliţişti.