Luni

Congresul de speologie s-a ţinut în judeţul nostru. Organizatorul mi-a mărturisit: "Niciodată aplicaţiile nu au fost mai dificile". "Aţi coborât în cel mai adânc aven?". "Am vrut dar ne-am oprit la cota minus 310. N-am putut coborî mai departe că ne-am ciocnit de nivelul de trai".

Marţi

Vio către Ghusi: "Ai auzit că Slobozeanul a ajuns vicepreşedinte la Senat?". "Înseamnă că tot eu am avut dreptate". "În ce sens?". "Nu ţi-am zis eu că, cu cât furi mai mult, cu atât ajungi mai sus?!". "Aha. De aia marinarul cu blonda lui se simt ca-n al nouălea cer?".

Miercuri

Preşedintele de la fotbal are probleme de sănătate. "M-am băgat în spital, că trebuie scoşi iute 30.000 de euro pentru plata salariilor restante, iar eu n-am de unde". "Dar ce boală ai?". "Io nimic. Alţii au boală pe mine. Vor să mă schimbe deşi aşa preşedinte nu mai pupă ei nici dacă ar fi homosexuali". "Dar ce mai e cu cei 500.000 de euro pe care i-ai promis?". "Am vorbit într-adevăr de 500.000. Dar n-am specificat că-i aduc sau că-i cheltui".

Joi

Tanti Zoe pensionara, încântată de târgul de obiecte bisericeşti. "La ce frumoase odăjdii am văzut, chiar merită să mor cât mai repede!". "Chiar aşa frumoase erau?". "Cu cristale Swarovski. Parcă şi văd cum mă laudă popa-n curte, lucind în soare şi agitând o cruce cu leduri, pe muzică de clopote trase electronic"...

16 Attila Cseke_jurnal.jpgVineri

Ministrul Sănătăţii a inaugurat noul ambulatoriu de la Municipal. "Am băgat o grămadă de bani în acest spital, dar nu e de ajuns". "Mai aveţi de gând să suplimentaţi fondurile?". "Nu. Am să donez nişte bisturie. Că e nevoie la Spitalul Judeţean, unde politicienii vor să-şi ia gâtul pentru postul de manager".

Sâmbătă

Un absolvent de liceu, nervos că a picat şi în sesiunea a doua de la bacalaureat. "Eu am cerut ca la Bac să fie numai probe orale". "Te descurci mai bine?". "Nu, dar încă n-am învăţat să scriu. Asta se face mai târziu, prin facultate".

Duminică

Buletin meteo. La munte, vântul bate cu putere. La Bucureşti, puterea bate Vântu.