Luni

Vio nervos pe cei de la HoţBank. "Mă, Ghiusi, io în banca aia nu mai intru decât cu cagula pe faţă". "Te-au pus să renegociezi contractul de împrumut?". "Da, da' ei credeau că s-a întâlnit hoţu cu prostu". "S-a lăsat cu scandal?". "Nu chiar. Ba chiar i-am invitat la un cocteil. Molotov. Că le dau foc, mama lor de escroci!".

Marţi

Ca să arătăm că suntem oraş multicultural, fiecare minoritate a ieşit pe Corso să-şi arate obiceiurile. Nemţii ne-au dat ştrudel, ungurii bogracs, bulgarii castraveţi, evreii coniac Carmel, iar ţiganii - ca de obicei - bătăi de cap. Bulibaşa m-a lămurit: "Puteţi să-i mulţumiţi lu' piticania de Sarcozău, că dacă nu ne băga el afară din Franţa canci expoziţie cu noi acilea".

12 Antal_jurnal.jpgMiercuri

Rectorul, fericit că a găsit reţeta succesului: "Am dat afară 45 de profesori de la Medicină". "Din motive financiare?". "Nu tocmai. Mai degrabă profesionale". "Reducerile vor continua?". "Precis. Prefer ca studenţii din anul III să le predea celor din anul I decât să mai las panaramele de profi să strice de cap copiii".

Joi

Speologii au atras atenţia că se face comerţ cu oase de urs la Chişcău. Tanti Zoe, nedumerită: "Ce e rău, maică, să cumperi un os de urs? Mai pui ceva legume şi-i gata ciorbiţa, că pe foamea asta n-ai altă variantă". "Aţi mâncat supă de urs?". "Şi încă câtă... Cred că deja pot intra liniştită în Ordinul Ursulinelor, că şi aşa-s tare evlavioasă".

Vineri

Nae de la Poliţia de Frontieră e din nou pe cai mari. "Am văzut că ţi-ai terminat viloiul de neam prost". "De neam deştept. Am găsit iarăşi cum să fac bani conform metodei ciuciu banana". "Asta cum e?". "Păi, e vorba despre traficul cu fructe. La stat dăm taxe ciuciu, iar în schimb bananele ajung la pieţari".

Sâmbătă

Am vrut cu orice preţ să văd cum arată un om, nu fericit, ci Prea Fericit, în ţara asta. Din păcate n-am ajuns până la patriarh. Un cordon de tineri preoţi m-a împiedicat, unul chiar m-a muşcat de mână. "Ce apucături sunt astea? Doream doar să-i pup mâna". "Tu n-ai auzit că până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii?"

Duminică

Spaţiile dintre blocuri au fost date spre îngrijire Asociaţiilor de Proprietari. Vino, mamă, să mă vezi, cum lucrez la spaţii verzi...