Luni

Vio către Ghiusi. "Tu ai auzit de acţiunea Leţ du it?". "Asta ce vrea să fie?". "Că mergem să facem cu toţii curăţenie". "Şi leţ-ul ăsta înseamnă curăţenie?". "Aşa cred. În limba engleză". "Io în engleză nu ştiu decât madăr facăr, care înseamnă du-te naibii".

Marţi

La Spitalul Judeţean lucrurile intră în normal. Directorul economic mi-a explicat. "Am luat toate măsurile pentru a stopa risipa". "Şi?". "Păi, înainte erau pierderi lunare de 10 miliarde de lei vechi". "Enorm. Şi acum?". "Acum pierderile sunt mult mai mici, de doar 250.000 pe lună". "De lei?". "Nu. De euro".

16 Jaques Rogge_jurnal.jpgMiercuri

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional a vizitat oraşul nostru preţ de două ore. La Universitate, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa, a povestit: "Am ales să fiu numit doctor la Sorbonica nu întâmplător". "Chiar aşa, care e motivul?". "Păi, la Sorbonica e ca la Olimpiadă, aici nu contează cu ce te alegi, important e doar să participi".

Joi

Prietenul Nae de la Poliţie a intrat în grevă. "Asta înseamnă că nu mai dai amenzi?". "Şi asta. Dar nu numai. Mi-am dus şi calculatorul acasă. Ăla pe care l-am primit donaţie de la evazionistul pe care l-am anchetat". "Dar în perioada de grevă nici şpagă nu mai luaţi?". "Nici chiar aşa, că suntem obligaţi să asigurăm 30% din activitate".

Vineri

Tanti Zoe pensionara a fost la mitingul din faţa Prefecturii. "La ce vă trebuie dumneavoastră circ? Acolo lumea se îmbulzeşte, ţipă". "Las că n-am venit cu mâna goală. M-am asigurat cu gaze pe toată iarna". "Asta v-au promis guvernanţii?". "Nu, asta ne-au dat jandarmii. Gaze lacrimogene".

Sâmbătă

S-a făcut un concurs între bicicletă, maşină şi tramvai. Aşa s-a ajuns la concluzia că cel mai rapid mijloc de locomoţie e mersul pe jos. Organizatorul experimentului mi-a explicat: "Oamenii normali ar trebui să circule pe jos sau cu bicicleta. E mai ecologic". "Şi politicienii ar face bine să folosească exclusiv cursurile de apă", i-am replicat eu. "De ce?". "Pentru că sunt duşi cu pluta".

Duminică

Mămicile au ieşit pe stradă cu copiii în marsupiu. Ideea nu e rea: după ce cresc micuţii, bărbaţii pot să-şi ţină acolo halbele.