Luni

Proverbul că nimic nu-ţi pică din cer e fals. O trecătoare în viaţa asta lumească s-a trezit cu o cărămidă-n cap. La spital a mai avut puterea să facă glume: "A-nceput de ieri să cadă / O cornişă, o faţadă. / Primărie, Prefectură, / Pe toţi vă cam doare-n cot, / Nici să merg pe străzi nu pot".

16 octavian Bot_jurnal.jpgMarţi

Traseistul mi-a explicat cum s-a votat reducerea TVA. "Am observat că voi votaţi bine numai din greşeală". "A fost o prostie în grup. De obicei şeful grupului iese în faţă şi semnalizează cum să votăm". "Cu ce semnalizează? Cu mâna?". "Nu, mult mai discret. Dacă o ţine pe dreapta suntem pentru, dacă e pe stânga, contra". "Asta ce vrea să însemne?". "Că votăm cum vrea chestia lui".

Miercuri

Bolovan le-a explicat medicilor să nu mai ceară şpagă, dar durerea mare e alta: a cerut reducerea paturilor de la 800 la 500. Un medic vechi era bulversat. "Cu şpaga n-am ce comenta. Dar să taie din paturi nu pot accepta!". "De ce? Pentru că o să aveţi mai puţini pacienţi?". "Nu neapărat. La vârsta mea nu mă mai ţin genunchii, am nevoie de pat când vin stagiarele".

Joi

Preşedintele Ungariei l-a vizitat pe Laci baci. "Domnul preot este pentru noi ca Vaclav Havel pentru cehi", a forţat omul comparaţia. La care Depanatorul, mare fan al popii, a replicat. "Da, ca Vaclav Havel, dar din păcate n-are şi boala lui de plămâni".

Vineri

Cătălin Baptistu a vizitat urbea noastră. Muierile umblau după el că, deh, nu-i de colea să-l vezi pe cel mai mare creator de şpilhausene din ţară. "Am să lansez colecţia vară-vară-primăvară de budigăi tradiţionali". "Din ăia cu zilele săptămânii, sau cu lunile anului?". "Glumiţi? Cu cele patru anotimpuri".

Sâmbătă

Mircea Weceău de la Direcţia de Sănătate Veterinară e foarte activ, tocmai acum când trebuia să se pensioneze de cinci ani. "Am să stârpesc traficul de animale vii care ne inundă de peste hotare". "Ce-i rău să avem carne proaspătă?". "De la partid mi s-a atras atenţia ca se apropie alegerile şi nu-i voie ca vitele lor să facă concurenţă boilor noştri".

Duminică

Ghiciţi ce i-a trecut prin cap italianului Criniti, cel care a vrut să bage bani în FC Bihor? Un glonţ de 7,62...