Luni

Se repară aeroportul. Licitaţia a fost câştigată de unu' Şmeker care apare la televizor. Omul mi-a explicat: "Vă proiectez o aerogară multifuncţională de o să poată ateriza pe pistă orice avion. Dar numai după ce se catapultează pilotul". "Şi va fi aeroport internaţional?". "Mai întrebi? Vor putea ateriza avioane venite inclusiv din Ţara Oaşului şi Ţara Zărandului".

Marţi

Tanti Zoe pensionara, la coadă la ajutor de încălzire. "De ce au fost aşa puţini doritori, doar vreo 400?", m-am mirat eu. "Nu, maică, dimineaţa eram vreo 3.000, dar mulţi erau îngheţaţi bocnă şi cei de la Capătul Drumului i-au dus la loc cu verdeaţă, de unde  a fugit durerea şi compensarea".

12 Matei_jurnal.jpgMiercuri

Jidvei a prins din nou glas şi a ieşit cu presa în giraţia turbo. "Îi zice Turbo că şoferii turbează până să iasă din ea". "Da' ce te enervează, că tu oricum o iei oblu când eşti la volan, din cauza excesului de optimism". "Eu mă gândesc la mine şi ca pieton. Mă enervează puzderia de giratorii. Uneori când merg spre casă mă învârtesc şi de 10 ori până reuşesc să ies din el".

Joi

Vio către Ghiusi. "Ai văzut că în sfârşit am făcut şi noi mica reformă în justiţie?". "Aşa e. Bravo Preşedintelui! Dar ştii ce nu înţeleg eu? De ce nu se face o dată pentru totdeauna şi marea reformă în Justiţie?". "Ai înnebunit? Şi atunci cine să mai conducă ţara? Că intră toţi politicienii la puşcărie".

Vineri

Genială ideea ecologiştilor. După ce de doi ani se fac parcări asfaltate prin cartier, acum s-au trezit şi ei că au nevoie de parcări înierbate. "Bine că nu v-aţi trezit după ce s-a terminat acţiunea!", am comentat. Şeful unui ONG  mi-a replicat: "Habar n-ai ce bune vor fi pe viitor parcările cu iarbă. La cum merge economia, în 5 ani spunem adio maşinilor şi vom merge numai cu căruţele. Iar în parcare vor avea şi caii ce să mănânce".

Sâmbătă

Mare meci de fotbal între fostele glorii şi echipa de liga judeţeană a lui popa Laci. Preasfinţia sa mi-a zis: "Vreau să câştigă echipa al meu. Dache iese proastă rezultatule, eu cere să se revizuieşte şi meciul şi tratatule de la Trianon".

Duminică

În sfârşit au şi românii o sărbătoare mai veselă. Cea din 1 noiembrie.