Luni

Prietenul Nae mi-a povestit cum au furat poliţiştii cuprul din TIR-ul răsturnat. "Organele noastre de fapt au vrut să păzească marfa. Dacă lăsau cuprul în maşină, l-ar fi luat ţiganii". "Aşa că mai bine l-au furat poliţaii?". "Normal. Şi dacă tot s-au spetit, nu era normal să ceară bani de la tuciurii?". "Poate le daţi şi o decoraţie, pentru paza avutului obştesc".

Marţi

Crişul s-a umplut cu spume şi, odată cu el, şi şeful de la Garda de Mediu. "Ce mă tot întrebaţi pe mine de poluare? Nu-i treaba mea!". "Dar care e treaba ta? " "Am eu clienţii mei, care de fapt sunt şi clienţii firmei de publicitate a nevestei". "Nu ţi-e teamă că o să te schimbe când vine alt partid la putere?". "Nu! Schimb şi eu partidul, şi tot şef rămân".

12 Mugur Isarescu_jurnal.jpgMiercuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a fost făcut Doctor Honoris Causa la Sorbonica. Intrarea în Aulă s-a făcut pe vestita melodie "Am un leu şi merg să-l beu". "Dacă nu eram eu, la ce guvernanţi avem, azi veneaţi desculţi la ceremonie", a tranşat omul situaţia. "Dar care e şansa ca România să devină o ţară normală?". "O depopulare completă, că altminteri ţara e frumoasă şi bogată."

Joi

Vio către Ghiusi. "Ai văzut, mă, că justiţia a făcut dreptate? L-a eliberat pe ţiganul Mumuş, ăla de face scandal în localuri". "Bine i-a făcut. De ce să-i discriminăm pe cei care poartă săbii ninja pe stradă?". "Şi eu zic că-i o măsură umană, deşi el are un comportament de animal".

Vineri

Scandal în PDL. Secretara a explicat cum stă situaţia: "Acum nu ştii cui să-i dai un şut în fund, că poate iese şef şi te-ai ars". "Dar tinerii au şanse să câştige?". "Eu zic că s-ar putea. Personal m-aş bucura, mai ales că după alegeri ar da Jidvei un chef de-aş putea trăi cinci ani dup-aia numai din vânzarea sticlelor".

Sâmbătă

Beni Hill Asfaltatorul a fost percheziţionat de băieţii de la DNA. Omul nu şi-a pierdut calmul. "Mi-au găsit prin buzunare urme de asfalt, ceva resturi de gheaţă rămase de la deszăpeziri, un pumn de balast, puţin ciment..." "Chiar nu te temi deloc?". "Mi-a zis un judecător că trebuie să le fie frică acelora care fură o conservă, nu ălora care fură milioane. Că ăştia din urmă au cu ce plăti justiţia".

Duminică

Tanti Zoe pensionara nu mai are curaj să facă piaţa. A aflat că au expodat preţurile la alimente.