Luni

Juji are spirit de observaţie. "Ai văzut că Primăria a fost scăldată într-o lumină albastră?". "Nu-i nimic suspect. E o formă de solidaritate cu persoanele bolnave de diabet". A rămas neîncrezătoare: "Hai mă, că mă minţi. Dacă pe Primărie e lumină albastră înseamnă că situaţia nu-i roză".

Marţi

Ţara noastră a fost primită în Academia Anticorupţie. Un organizator mi-a explicat: "N-avem mari speranţe că veţi lupta împotriva corupţiei, doar nu sunteţi sinucigaşi. Dar vă putem folosi la rubrica «Nu faceţi ca ei»". "Şi pe cine vedeţi voi ca reprezentanţi din partea noastră?". "Aveţi atât de mulţi încât ar fi o nedreptate să nominalizez pe careva. Aş propune întreg Parlamentul".

Miercuri

Vio către Ghiusi. "Ai văzut câţi bani s-au dat de la Guvern pentru biserici?". "Şi crezi că e normal?". "Cine? Boc? Niciodată n-am susţinut aşa ceva". "Nu mă refeream la el. Dar e normal, când lumea moare de foame, să îngrăşăm preoţii?". "E foarte normal. Că dacă noi murim, măcar să aibă cine să ne îngroape".

16 Traian Igas_jurnal.jpgJoi

Timidul ministru de Interne, la o conferinţă de presă în oraşul nostru. "Domnule ministru, ce măsuri trebuie să luaţi pentru a-i disciplina pe poliţişti?". "Ca să evităm orice interpretare, vor avea voie să se adreseze exclusiv câinilor poliţişti cu îndemnul «Ieşi afară, javră ordinară!». În plus, ca să nu mai aibă cu ce arunca spre Cotroceni, uniforma nu mai prevede caschete".

Vineri

Tanti Zoe pensionara, bucuroasă. "A început Postul Crăciunului. Să vă văd şi pe voi cum răbdaţi foame măcar şase săptămâni. Că eu de când am ieşit la pensie tot într-un post o ţin". "Cum o să vă descurcaţi cu noile creşteri de preţuri la alimente?". "Nu mă afectează. Eu de ani buni îmi mănânc numai nervii".

Sâmbătă

Abia acum au venit banii pentru reabilitarea drumurilor judeţene. Fratele de la Consiliu mi-a explicat: "Am să dau lucrarea acelor firme care fac şi deszăpezirea. Că întâi trebuie să dea zăpada şi gheaţa de pe drum. Apoi tot ei sapă gropile şi pun asfaltul. Iar la primăvară aceleaşi firme repară ce s-a sticat peste iarnă".

Duminică

Din cauza căldurii s-au înmulţit dăunătorii. Pe lângă cei patru duşmani tradiţionali ai agriculturii româneşti, primăvara, vara, toamna şi iarna, au mai apărut şi omizile.