Luni

Vicele i-a luat de gât pe cei de la Casa de Asigurări de Sănătate. "Ăsta-i furt pe faţă! Ne daţi doar jumătate din bani?". "Aşa au bugetat guvernanţii, pentru jumătate din populaţie, dar uite că au supravieţuit mai mulţi". "Nici nu mă mir, la ce jumate de om e premierul este normal să dea banii după măsura lui!".

Marţi

I-am povestit Fratelui că Beni Hill, asfaltatorul, s-a apucat de şcoală. "L-am văzut cu ochii mei cum îi spunea la un tip: Domnule diriginte!". Fratele m-a lămurit. "Ce şcoală visezi? Nu are una de şoferi? Dirigintele ăla e diriginte de şantier. Mai nou, cu el vrea să mânărească banii de la Muzeu".

Miercuri

Vio către Ghiusi. "Mă, tu ştii ce-s alea cadouri hand-made?". "Io am făcut rusă la şcoală". "Hand-made, adică lucru manual, măi. Că ăştia de la târgurile lor de tradiţii bio şi mâncăruri vechi vând lucru manual". "Chiar aşa? Păi, dacă ştiam treaba asta, eu mă îmbogăţeam în armată". "Aşa-i, dar tu ai făcut numai un an jumate. Ce să zic eu, că am muncit o viaţă!".

16 Toie_jurnal.jpgJoi

Am fost la un concert de Crăciun, la ansamblul fantomă. Cum era de aşteptat, muzicanţii n-au venit cu instrumentele, că-s în grevă, ci cu avocata. "Bă, ţărane, dă-ne banii înapoi", i-am cerut lui Coie, şeful de sindicat. Omul s-a şifonat: "Te rog frumos, io-s prunc de floaşter, născut la 55 de kilometri de autogară. Am făcut şi un treining în folclor, de unde crezi că am treilingu' de pe mine?".

Vineri

Juji, nedumerită. "Ai auzit că acum nu mai avem Poliţie Comunitară, ci Poliţie Locală?", m-a informat ea. "Am auzit, dar nu ştiu care-i diferenţa". "Eu cred că ştiu. Poliţia Comunitară se ocupa cu câinii comunitari. Aşa cum Poliţia-Poliţie are câini poliţişti, Poliţia Comunitară are în dotare câini comunitari". "Şi Poliţia Locală?". "Nu cred că au câini locali. Pur şi simplu se ocupă de localuri".

Sâmbătă

Examenul de la Maternitate s-a încheiat înainte de a începe. Fosta şefă s-a retras. "Pot fi eu de nota 10 la oral dacă bandiţii ăştia mi-au tras-o în scris. Renunţ!". Dar aşa miză mare are funcţia asta?". "Păi, să vezi câte vor să facă acum cezariană, că se schimbă legea cu concediul maternal!". "Da-i adevărat că femeile gravide se înscriu la operaţii de-astea?". "Pentru nişte bani în plus, românul şi-ar pune muierea să nască la 5 minute după ce a rămas grea".

Duminică

Cei care se ocupă de nevoiaşi au veşti bune: numărul boschetarilor a scăzut drastic. Odată cu temperatura de afară.