Luni

Vio Apevistu', dând cu epoleţii de pământ. "N-am crezut că generalul de izmene care conduce armata o să ne taie din pensie". Ghiusi l-a calmat. "Lasă, mă, că la câte războaie aţi câştigat voi în întreaga carieră eu v-aş fi ţinut la pensie pe bani mărunţi". "Crezi că asta merităm după ce o viaţă întreagă am tras ca proştii, la Canal, la munci agricole, la Revoluţie?"...

Marţi

La CAS s-a bulit sistemul informatic, ăla pe care tocmai îl inaugurase Matelotul cu mare fast prin decembrie. Directorul era disperat. "Îmi sare lumea în cap de parcă eu aş fi luat şpăgile pe jaful ăla de program". "Da' nu a ţinut prea mult programul acesta". "Nici nu avea cum. S-au dat pe el 50 de milioane de euro, din care şpaga a fost de 49 de milioane. Iar de un milion te aştepţi să meargă totul strună?!".

16 baconschi_jurnal.jpgMiercuri

Ministrul de Externe, băiatul acela slugarnic, a venit şi-n urbea noastră dar, ciudat, nu să se extazieze în faţa colegelor de partid. "V-aţi dat cu cremă hidratantă pe faţă?". Surprins de întrebare, mi-a răspuns: "Nu. De ce?". "Că văd că nu v-a crăpat obrazul de ruşine după ce osanale i-aţi ridicat lu' alde Nuţi. Mai bine aţi demisiona pentru că n-am intrat în Schengen". "Ce ştii tu? Decât să intru în Schengen ca un calic mai bine în ambasadoarea din Mexic ca un macho".

Joi

Tanti Zoe pensionara, şocată. "Am văzut la televizor că în New York tinerii, din teribilism sau tembelism, se urcă în metrou fără pantaloni. Unde o să ajungem cu tânăra generaţie?". Am calmat-o. "Eu cred că nu-i cazul să condamnăm tânăra generaţie. La câte datorii s-au făcut în ultimul an, tinerii noştri or să ajungă să urce în tramvai în pielea goală. Dar nu din teribilism şi nici din tembelism, ci pentru că nu vor mai avea bani de haine".

Vineri

De data asta Justiţia a fost necruţătoare. Cei doi poliţişti rutierişti prinşi cu mită au simţit braţul de fier al legii. Indivizii au fost condamnaţi cu suspendare. Judecătorul care i-a spălat mi-a explicat: "Nu se făcea să bag la răcoare organele pentru un rahat de faptă de corupţie. Eu sunt specializat pe marea criminalitate organizată: hoţi de găini, ciorditori de cărbuni din vagoane, şmanglitori de fier vechi. Ăştia da pericol social".

Sâmbătă

A trebuit să ajungem în capitalism ca să vedem că tehnologia e altfel de cum am fost învăţaţi. De exemplu, eu ştiam că ţiţeiul se face în rafinării. Ei bine, abia de când s-au scumpit carburanţii m-am prins că aceştia se produc în combinatele de creştere a porcilor. Juji era complet nedumerită de logica mea. "Cum adică benzina se face în combinate?". "Păi i-am auzit pe nişte şoferi cum se plângeau că iar au scumpit porcii ăştia benzina".

Duminică

S-a simplificat procedura de divorţ. În sala de judecată era un citat: "Cine s-o mai însura a doua oară nu merită să se bucure de fericirea primului divorţ".