Luni

Tanti Zoe pensionara, rujată, aranjată, numai bună de măritat. "Tu ce babă ţi-ai ales, maică?", s-a arătat ea brusc interesată de preferinţele mele meteorologice. "Eu nu-mi aleg babă, că-s sătul de ele. Eu îmi aleg una tânără".

Marţi

Grădina Zoologică s-a închis. Animalele vor fi hrănite în continuare, dar nu vor fi lăsate să se înmulţească. Un îngrijitor mi-a explicat: "E o prostie. Păi avem o şefă care, dacă vede un animal nou născut, imediat îl vinde".

Miercuri

De Ziua Femeii, Juji a fost la un spectacol de striptiz masculin. "Te-ai distrat bine?". "Sunt un pic dezamăgită. Mă aşteptam să fie un mascul mai feroc". Nu ţi-a plăcut cum s-a dezbrăcat?". "Ce să se dezbrace?! A venit în pielea goală. A dat vina pe Guvernul Boc că n-are bani de ţoale".

16 Dorin Corches_jurnal_1.jpgJoi

De multă vreme nu l-am văzut pe Porcheş în conferinţe de presă. "De ani buni Primăria habar n-are ce strategie energetică trebuie să urmeze". "Înseamnă că şi fostul primar e de vină". "El nu. Doar proştii de cetăţeni care l-au votat". "Candidezi la postul de primar?". "Numai dacă simt că am o şansă cât de mică. Prin urmare, nu".

Vineri

Vio către Ghiusi. "Tu ştii ce serbăm azi?". "Nu". "Cei 40 de mucenici". "Şi asta ce înseamnă?". "Trebuie să bem 40 de pahare de vin". "Numele de mucenici de unde vine?". "După ce bei 40 de pahare te faci muci şi devii erou".

Sâmbătă

De-abia plecară cei care verificau gradul de încredere al Sorbonicii, că sudenţii au şi intrat în grevă. Un lider s-a plâns: "Profesorii vin rar la cursuri, iar cei care vin sunt complet nepregătiţi. Unde mai pui că după absolvire nu găsim locuri de  muncă!". "Dar la ce facultate eşti?". "La Pielărie, olărit şi hidroizolaţii".

Duminică

Din cauză că Grădina Zoologică e închisă, Balul Leilor s-a ţinut în alt loc.