Luni

Noi secţii la Sorbonica. "Înfiinţăm Mecatronica, Gigastatistica, Terananotehnologia cuantică", a anunţat rectorul. "Da' Pielăria mai rămâne?", m-am băgat eu. "Cum să nu? Doar avem materie primă din belşug. N-ai văzut că guvernanţii trag şapte piei după români?"...

Marţi

La Autoritatea Rutieră Română şapte din zece angajaţi nu au probleme cu ADN-ul, ci cu DNA-ul. Unul dintre inculpaţi m-a lămurit: "Ce se miră că suntem corupţi? Păi munca noastră este să fim mereu în trafic. Inclusiv în cel de influenţă".

12-Biro-Rozalia_jurnal.jpgMiercuri

Rozi neni se afirmă. "Vom avea creşe maghiare, căci copiii mici se simt mai bine când li se vorbeşte în limba maternă". "Până la ce nivel veţi merge cu segregarea?". "Am să cer ca şi la Maternitate bebeluşii maghiari să aibă asistente unguroaice, ca să înţeleagă ce sfaturi primesc".

Joi

O judecătoare a retrocedat unui boier pădurile din judeţ. "Am dat înapoi cele 3 milioane de hectare de pădure". "Dar tot Ardealul nu are suprafaţa asta!", a comentat un avocat. "Nu-i treaba mea. Au avut acte, le-am dat lemne. Ce, tu nu ştii că justiţia-i oarbă?".

Vineri

Tanti Zoe pensionara, la coadă la farmacie. "Sunteţi bolnavă?". "Doamne fereşte! Vreau să cumpăr pastile de iod, că vin radiaţiile". "Şi credeţi că vă atacă?". "Am auzit că din cauza lor pot rămâne sterilă".

Sâmbătă

De Ziua Poliţiei, avansări in grad, evidenţieri... Lume multă, mai ales că era şi Ziua Porţilor Deschise. "Văd că lumea se bucură să vadă noul sediu", m-am băgat în seamă. Un gradat a replicat: "Cel mai mult s-au bucurat de Ziua Porţilor Deschise cei de pe arest, că au reuşit s-o şteargă".

Duminică

S-a trecut la ora de vară, ceasurile s-au dat înainte. Înseamnă că şi ieşirea din criză se va face mai devreme cu o oră.