Luni

Vio către Ghiusi. "Rău am ajuns dacă trebuie să impozităm cu 16% şi zilierii!". "Nu înţeleg". "Ce nu înţelegi? Vine omul, sapă via, îi dai banii şi el predă 16 % la Fisc". "Nu înţeleg ce-i aia zilier?". "Un om care munceşte cu ziua". "Şi dacă nevasta lui lucrează noaptea, e numită noptieră?".

Marţi

După ce că-s slabi, studenţii de la Sorbonica au început să se mănânce între ei. Abia s-a terminat inspecţia ARACIS că deja circul e în floare. Unul dintre liderii studenţilor s-a destăinuit: "Am cerut ca toţi colegii din Senatul Universităţii să primească o bursă de 300 de lei". "Dar de ce să luaţi aceşti bani nemunciţi?". "Păi ce, noi nu suntem tot senatori, ca parlamentarii? Şi ei iau bani nemunciţi, şi-ncă mulţi".

Miercuri

Odeon nu se lasă cu teatrele. "Nu a fost bine cu două secţii distincte, acum vor fi două teatre complet separate". "Şi e mai bine aşa?", l-am abordat. "De ce nu? Este la voi o expresie: fiecare mierlă pe limba ei o mierleşte". "Alte domenii de segregat mai aveţi?". "Hat persze! Dacă ar fi după mine aş segrega şi bordelurile. În fond, fiecare cetăţean trebuie să fie liber să-şi folosească propria limbă".

Joi

16-Bolojan_jurnal.jpgBolovan în panică. "Dacă echipa de fotbal merge în halul ăsta, riscăm să intrăm în Divizia A". "Şi e de rău?". "La noi e rău, că orice soluţie generează noi probleme. Trebuie să dăm mai mulţi bani pentru jucători, să refacem stadionul, să plătim licenţe". "Faceţi şi un sens giratoriu la mijlocul terenului, ca să fluidizăm circulaţia atacanţilor?". "Nu cred. În schimb, trec terenul în domeniul public, ca să nu-l poată revendica samsarii imobiliari".

Vineri

Un tip gen etno era în al nouălea cer. "În sfârşit, în loc de parcări se face o Grădină Botanică". "Nu văd de ce te extaziezi". "Ştii tu cântecul tinerilor din Amsterdam: mai avem nevoie şi de iarbă". "Da' de fapt tu ce fel de etno eşti?". "Eu sunt din ăla cu etnobotanicele, aşa că n-am cum să nu iubesc grădina botanică" .

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, încărcată cu saci de detergent. "Aţi intrat în săptămâna curăţeniei?". "Chiar era să mă curăţ, la ce busculadă a fost când l-am cumpărat la promoţie". "Dar merită riscul?". "Tu ştii cum e românul: pune-i nişte rahat frumos ambalat, anunţă-l că-i la reduceri şi o să vezi moarte de om. Plus că de 20 de ani n-am mai stat la o coadă ca lumea!".

Duminică

Ce noroc pe noi! Gaura din stratul de ozon a fost acoperită de norul radioactiv venit din Japonia.