Luni

La Federaţia Patronilor falimentari vechiul preşedinte a fost repus în funcţie. Adjunctul a explicat: "Ştii cum e vorba la noi: eu l-am făcut, eu îl omor". "Nu văd legătura". "Păi dacă el a făcut datoriile, de ne-au tăiat curentul şi telefonul, tot el să ne scoată la liman". "Crezi că o să rezolve curentul?". "Exclus. Dar bani de un lămpaş tot poate face".

Marţi

Bombonel, marea speranţă pesedistă, a venit în teritoriu. "Cum staţi cu termopanele?", l-am tachinat. "Simt că actuala putere cade în derizoriu. Mă aşteptam să zică ceva de privatizarea Petrom, iar ei umblă după fleacuri". "Dar vă văd foarte în formă, cu un tonus de invidiat". "Nu te mira. Se apropie Paştile, abia aştept să vină cineva să-mi numere ouăle".

12 Craiut_jurnal.jpgMiercuri

Chizduţ, controversatul medic-mamoş, a ieşit la contraatac. "Sunt nevinovat! În fond, laparascopul scuză mijloacele. Eu am fost prin străinătăţuri şi ştiu să umblu cu scula respectivă". "Da' aveţi patalama la mână?". "Am o adeverinţă eliberată de portarul spitalului din America". "Şi v-a folosit la dosarul profesional?". "Încă nu. Dar acolo, cu această adeverinţă, am beneficiat de abonamentde tramvai".

Joi

În faţa Teatrului s-au strâns tineri maghiari pentru a asculta postul "Radio Szinhaz". Un vechi membru PRM era indignat. "Ăştia nu se astâmpără. Noroc că am ordonat o ploaie mocănească şi un frig de le-au îngheţat accentele în gură". "Vă aşteptaţi şi la alte manifestări?". "Am auzit că s-a urcat unul în turnul Primăriei să-l spânzure pe Iancu".

Vineri

Scandal la Consiliul Judeţean. Fratele le-a explicat slujbaşilor că salariile se reduc cu 40%. "Aşa e în toată ţara. De unde vreţi bani mai mulţi?". "Şi nu întrevedeţi nici o soluţie?". "Ba da. Am să mă rog pentru subalterni şi am să-i las exclusiv în plata Domnului".

Sâmbătă

Vărul Gemenilor a ieşit la şosea să vopsească toate gropile din asfalt în portocaliu. "Ce vrea să însemne acest protest?", l-am chestionat. "Că aici sunt banii dumneavoastră". "Şi ce-i cu asta?". "Când vor auzi pedeliştii de bani, pun pariu că vor da în gropi".

Duminică

Studenţii de la Sorbonica îşi vor putea citi notele pe net. Acum 15 ani ar fi fost imposibil, pentru că jumătate din ei nu ştiau să citească.