Luni

A început "Săptămâna iubirii" la Teatru. Au fost două premiere pe teme de dragoste. La secţia română, aia care era să fie desfiinţată definitiv conform listelor care circulau prin oraş, s-a pus în scenă Romeo şi Julieta. Un boss din Consiliul Judeţean a explicat: "De data asta Romeo nu a fost român şi Julieta unguroaică, ci el pădurar şi ea actriţă".

16-marcel-barbut_jurnal.jpgMarţi

S-a înfiinţat o nouă asociaţie a patronilor din judeţ. Promotorul mi-a explicat: "Noi nu ne-am coagulat de dragul de a înfiinţa noi posturi de şefi, dar nici nu puteam tolera ca unor patroni să li se taie curentul la sediu pentru lipsă de cash în cont". "Şi ce aveţi voi în plus faţă de vechea Federaţie?". "N-avem nimic în plus. Din contră, avem în minus. Pe fostul preşedinte".

Miercuri

Mihalache era foc şi pară. "Duşmanii mi-au dat în vileag angajamentul de turnător!". "Da' chiar ai turnat?". "Jur că nu! Că eu sunt calculatorist de meserie, nu metalurgist. În viaţa mea n-am fost într-o turnătorie". "Totuşi, ai dat note informative, semnate". "Eu doream să dau doar note telefonice, dar pe vremea aia nu erau telefoane mobile".

Joi

Vio, cu clema de rufe pe nas. "Iar nu-mi miroase a bine în oraşul ăsta". "O fi de la sfecla de zahăr, ca astă toamnă", şi-a dat cu părerea Ghiusi. "Nu mai e nici un gram de sfeclă la fabrică". "Nu-i bai. Poate o să aducă de acum înainte".

Vineri

Primăria nu are bani destui pentru spitale. Managerul a cerut comasarea la maxim. "Urgenţele de la Judeţean le unificăm cu cele de la Municipal. Cantinele le comasăm. Iar în paturile celor cu degerături băgăm bolnavi cu febră". "Dar cu coplata ce se aude?". "Pacienţii vor trebui să plătească şi la medici, şi la preoţi, asta-i esenţa coplăţii".

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, în extaz. "Ce se tot plânge lumea că s-au mărit preţurile la alimente?! Important e că am ieşit din criză". "Nu vă deranjează noile preţuri?". "Nu. S-a scumpit mâncarea, dar s-au ieftinit aparatele foto. Când mi se face foame îmi fac poze cu galantarele pline, şi mie-mi ajunge".

Duminică

Semn de bunăstare: în curând se vor deschide mai multe mall-uri. Primul dat în funcţiune: mall-ul Crişului.