Luni

La Festivalul Luminii a participat şi tanti Zoe pensionara. "Maică, ce m-am distrat! S-au aprins 10.000 de lumânări. Să tot mori fericit cu aşa ceva la căpătâi". "De ce vă gândiţi numai la rele?". "Păi n-ai auzit că se scoate subvenţia la încălzire? Avea dreptate răposata mea vecină, o să-mi pară rău că n-am murit anul trecut".

Marţi

Vio către Ghiusi. "E Ziua Europei. Hai să bem pentru asta". "Tu eşti capabil să bei zilnic pentru fiecare continent. Ce ne-a adus nouă Europa asta?". "Cum ce? Se fac chermeze, se dă de băut. Oricum, e mai bine să bem pentru Europa o dată pe an decât pentru partidele politice care dau trăscău o dată la patru ani".

12 Octavian Bot_jurnal.jpgMiercuri

Cel mai cunoscut membru de partide a trecut la liberali. "Te-ai supărat pe pedelişti?", l-am abordat. "Păi cum nu? I-am zis premierului că el nu de birou are nevoie, ci de colivie, că-i un papagal". "Da' ce ţi-au promis liberalii?". "Au zis că mă angajează la OTL". "Ce să faci acolo?". "Să desenez traseele autobuzelor. Că au zis că-s cel mai celebru traseist".

Joi

Alianţa USL îşi caută candidaţii. "Am văzut că aţi renunţat să vedeţi cum staţi cu notorietatea". "Nici nu era nevoie, ştie toată lumea că noi suntem nişte notorii", mi-a răspuns un lider. "Ştie, ştie, dar de ce nu mai faceţi sondaj, să vedem care-i cel mai notoriu dintre voi?". "Sondaj?! La ce circ e acuma la Maternitate, crezi că mă mai risc la un sondaj? La sondaj ginecologic te refereai, nu?"...

Vineri

Poliţiştii nu mai ştiu cum să ne ia banii. După radarele noi, acum au apărut radarele mobile, pe motociclete. "Unde o să vă opriţi cu sistemele astea de suprveghere?", l-am întrebat pe prietenul Nae. " Nu trebuie să intri în panică. La ce cotă de benzină avem, în curând o să montăm radarul pe agent şi o să-l punem să alerge pe drumurile judeţene".

Sâmbătă

La Sorbonica se votează hotărârea care stabileşte modul în care se votează rectorul. "Sună tare complicat, dar nu-i de colea să-l alegi prin vot secret, prin ridicare de mână, aplauze sau fluierături", mi-a explicat şeful comisiei de vot. "Degeaba încercaţi voi să alegeţi un rector. Nimeni nu-l va egala pe Unchiul, care s-a ales singur". "Cum adică?". "S-a ales cu un dosar penal".

Duminică

Se apropie campania electorală. Primăria s-a umplut cu steaguri, să ştie aleşii de pe acum din ce parte bate vântul.