Luni

Vio către Ghiusi. "Oameni adevăraţi, americanii! Ai văzut cum l-au legat pe Dominic Broscan pentru viol?". "Dominic şi mai cum? Poate Ştroscan". "Broscan, Stroţcan, cert e că l-au legat". "Mare bou. La banii lui nu trebuia să se încurce cu camerista, ci chema la Paris tot tribul ei din Ghana".

Marţi

Noaptea Albă a Muzeelor a fost un succes. O plasatoare mi-a explicat: "Le e dor oamenilor să vadă exponate adevărate, nu din acelea pe care le vedem zilnic la televizor". "Dar când vă mutaţi în noul sediu?". "Trebuie îndeplinite concomitent mai multe condiţii. Prima e să avem bani destui, a doua să-i şi cheltuim. Şi nu în ultimul rând, dacă vrem Muzeu e musai ca Fratele să nu mai fie ales la Consiliul Judeţean".

16 Dorin Corches_jurnal_2.jpgMiercuri

Pedeliştii au venit faultaţi de la al 14-lea Congres, unde Boc s-a reales. Porcheş a recunoscut: "La ce mutre a adus japiţa blondă în sală am stat tot timpul cu mâna pe portofel, că ştiam că e furt pe faţă". "Dar de ce n-aţi ieşit la microfon să vă plângeţi?". "Păi şi microfonul l-au furat în pauza dintre voturi".

Joi

La Clubul Sportiv s-a mai înfiinţat o funcţie de adjunct. "Da' numai pe teologul ăla reşapat l-aţi găsit?", i-am întrebat. "E băiat bun, are origine sănătoasă, nici pojar nu a avut în copilărie. Plus că are apartenenţă politică corespunzătoare". "Şi ce va face un popă la sport?". "Se va ruga să obţinem rezultate bune, că la câţi bani avem performanţa ţine de domeniul miracolului".

Vineri

La ştrandul Miliţiei s-a făcut concurs de gătit gulaş. Purtătorul de cuvânt a declarat: "Locul I a fost câştigat de un echipaj care a amestecat în ciorbă cu bastonul, iar cei de pe locul II au aţâţat focul cu cascheta". "Şi locul III?". "I-am descalificat. Cei de la Rutieră au adus radarul şi s-a constatat că zeama era prea iute".

Sâmbătă

Aşa-Zisu arhitect din Primărie era necăjit. "Nu se mai pune fântână arteziană la Giraţia Turbo". "Păcat. Dacă nu-i utilă, măcar putea fi frumoasă". "Dar am propus o variantă de rezervă. Plantăm mai mulţi stâlpi şi stingem luminile. Vor înlocui beţivii artezienele". "Păi atunci amplasaţi şi o bodegă cu bere".

Duminică

La concursul de faţade au ieşit învingătoare două clădiri. Singurele renovate anul trecut.