Luni

Vio către Ghiusi: "Cum ţi-ai petrecut sfârşitul de săptămână?". "Grozav! Nemaipomenit, numai că ieri am fost să dau la raţe". "Chiar aşa tare te-ai îmbătat?". "Nu, mă! Am dat la raţe nişte bani, că era un concurs caritabil pe Criş. Cumpărai o raţă şi, dacă ajungea prima la finiş, proprietarul câştiga o excursie în Ungaria". "Şi?". "Şi ce voiai? Tu când ai dat la raţe, ai câştigat ceva?".

Marţi

Prefectul era fericit. "Gata, am desfiinţat magazinele de etnobotanice!". "Asta înseamnă că tinerii care vor să se drogheze trebuie să cumpere marfa pe net?". "Asta-i treaba lor. Doar n-ai vrea să desfiinţez şi internetul?". "Noroc că există o lege a compensaţiei. Dispare sarea de baie şi apare E.Coli de castraveţi. Efectele sunt cam aceleaşi".

Miercuri

Tanti Zoe despre ştrandurile pentru pensionari: "Abia acum văd administratorii ce tragedii se pot petrece?! De multă vreme nu mai sunt grilaje pe ţevile de evacuare!". "Şi cum de nu s-a sesizat nimeni până acum?". "Păi, la ce slăbiţi sunt pensionarii, aceştia sunt absorbiţi şi prin ţeavă, şi prin grilaj. Dar cine să mai verifice la staţia de epurare câţi bătrâni au dispărut?".

12 Mang_jurnal.jpgJoi

Alianţa USL merge unsă, la fel ca elelctoratul. Senatorul PSD a imaginat un chestionar în care partea cea mai interesantă e tombola. "Eu nu-s ca fraierii de la PDL, care împart electoratului găleţi şi pelerine". "Ce vrei să zici?". "Am hotărât să dau electrocasnice, că pe seceta asta n-ai ce face cu găleţile. Mai ales că e foamete şi nici n-au după ce bea apă".

Vineri

La echipa de fotbal e jale mare. Antrenorul era foc şi pară pe Federaţie. "Suntem o ţară de tâmpiţi. Păi ce, ministrul de Interne, de exemplu, are licenţă? N-are. Primarul Vanghelie are licenţă? N-are nici Bacul". "Şi ce veţi face?". "Te poţi pune cu şeful Comisiei? N-ai auzit că-l cheamă Duru, care rimează cu partea corpului cu care gândeşte?"...

Sâmbătă

Prietenul Nae de la Poliţie era bulversat. "Ne-au tăiat deja banii de hrană. În plus, se vor face reduceri masive de personal". "Asta-i societatea capitalistă!", i-am zis, iar el s-a plâns: "Ce să mai reducă, frate, de noi? Nu-i destul că oricum suntem reduşi?".

Duminică

Plouă. Semn de belşug. Întrebaţi-i pe cei care au magazine în pasajul de la Crişul Universal.