Luni

Au început examenele de titularizare la dascăli. Primul ieşit, după trei minute, era complet transpirat. "Ce ţi-a căzut de eşti aşa obosit?". "Mi-a căzut falca când am văzut subiectele". "Ce v-a dat?". "Probă de perspicacitate. Ni s-a arătat o poartă vopsită în verde. După cum am privit-o, examinatorii şi-au dat seama imediat că e vorba de poarta nouă".

Marţi

Vio către Ghiusi. "Eu cred că suntem o naţie de indieni". "S-ar putea ca băieţii din strada Voltaire să te contrazică". "Serios, că-i scandal cu fondurile de vânătoare. Ca să intre în posesia fondurilor, mulţi au falsificat actele şi au trecut în ele şi morţii". "Nu văd legătura cu indienii". "Indienii credeau că după ce mor vor merge să vâneze în preeriile lor".

16 Borbely_jurnal.jpgMiercuri

Ministrul de la Mediu e acuzat de un blat de 20.000 de euro. Omul, pe bună dreptate, era revoltat. "Pe cine nu laşi să moară... Dacă ieşeam de la guvernare, acum eu dădeam ordin DNA-ului pe cine să lege!". "Dar chiar aşa a scăzut preţul şpăgii? Numai atât?". "Habar n-ai tu câte sute de apartamente s-au zugrăvit în ziua respectivă".

Joi

A început înscrierea la facultăţi. Cei trei absolvenţi din oraş care au luat Bacul s-au înscris fiecare la 24 de secţii. "E bine să fii student?". "E chiar mişto", s-a destăinuit unul. "La ce penurie de studenţi există, o s-o duc boiereşte. Sunt facultăţi care-mi plătesc casă, masă şi 1.000 de euro salariu, numai să vin la cursuri. Că altfel intră sorboneii în şomaj".

Vineri

"Tanti Zoe, dumneavoastră v-aţi asigurat locuinţa?". "Sigur. De 25 de ani mi-am cumpărat cavoul unde odihneşte răposatul meu soţ". "Eu mă refeream la locuinţa de acum". "Păi de ce s-o asigur? Că în zona asta singurele cutremure sunt cele financiare, când leul o ia razna".

Sâmbătă

Bolovan a decis să facă un drum pentru biciclişti. "Am înţeles că e util, dar de ce trebuie să tăiaţi pentru asta plopii de pe margine?". "Eu sunt un tip superstiţios. La ce dezastru mi-a lăsat predecesorul în Primărie, mi-am zis că oraşul o să fie în plop. Aşa că m-am decis să-i tai". "Şi-i mai bine?". "Nu prea, că dacă n-avem plopi rămânem în aer".

Duminică

Unii propun ca, în loc să fie castraţi, câinii să primească anticoncepţionale. Eu le-aş da şi nişte bonuri de masă.