Luni

Lume puţină la Târgul meşterilor populari, din cauza caniculei. Lucruri interesante: piuă de bătut apa, jug ergonomic pentru poporul român, alambic alambicat de producere a pălincii. Doar unul vindea tenişi chinezeşti şi brăţări fosforescente. "Nu ştii că aici e târgul meşterilor populari?", l-am abordat. Mi-a replicat: "Ţi se pare că popularitatea mea e mai scăzută ca a celorlalţi meşteri?".

Marţi

Tribunalul Sportiv a decis să jucăm tot în liga a doua. Şeful Federaţiei, zis şi cancerul fotbalului românesc, era satisfăcut. "Ar fi fost culmea să nu mi se dea dreptate. Ar fi fost  tragedie". "De ce?". "Păi nu mai aveam de unde să returnez sumele primite de la Mioveni şi Sibiu".

12 Lucian_jurnal.jpgMiercuri

Cei 15 SRL-işti care au mai rămas în Federaţia Patronilor au ţinut şedinţă. Îi puteai recunoaşte uşor, că erau cu lămpaşe de mineri pe cap fiindcă la sediu s-a tăiat curentul pentru neplată. Şeful Federaţiei a expus avantajele de membru. "Pentru membri vom da cinci abonamente gratuite la revista Bijniţ Împreună". "Dar nu-i nimic interesant în ea", s-a plâns un patron. "Deocamdată. Dar o să băgăm un insert cu şampon şi ulei de păr, începând cu numărul viitor".

Joi

După întâlnirea cu Fratele de la judeţ, Bolovan se ţinea de gât. "A sărit duşmanul lui Selina la beregata dumneavoastră?". "Nu tocmai, dar nici departe n-a fost. A vrut să-mi bage pe gât programul cornul şi laptele". "Dar de ce nu-l gestionează judeţul în continuare?". "Păi nu se rentează. Dintr-o asfaltare se scot de zece ori mai multe parale decât din mere moi şi cornuri tari".

Vineri

Un figurant din centru era pornit pe cei din Primărie. "Aveam şi noi un fel de Dorobanţi unde puteam să-mi arăt tatuajele şi gelul, iar acuma strada intră în renovare". "Ar trebui să te bucuri, că se face zonă pietonală". "Asta-i şi mai rău. Când parcam maşina pe terasă mai puteam aspira câte o piţipoancă. Acum cu ce s-o atrag, cu IQ-ul?!"...

Sâmbătă

Vio către Ghiusi. "S-a descoperit un nou caz de plagiat la Sorbonica. Omul trebuie pedepsit exemplar". "Eu zic că ar trebui să-l recompensăm cu o avansare". "Păi a copiat cuvânt cu cuvânt din lucrarea unui autor străin". "Ăsta e semn bun. Măcar ştie să scrie!".

Duminică

Nivelul de trai creşte de nu se mai opreşte. S-a aprobat extinderea cimitirului.